Do rozehřáté trouby na plech (vysoký stupeň) dáme celé papriky a pečeme, dokud nazačnou černat. Párkrát otočíme. Necháme trochu vychladnout, oddělíme semínka a stáhneme vrchní kůži.
2
Do misky dáme protlačený česnek, olivový olej, trochu vody - je-li libo, bazalku. Na půlky nebo plátky přidáme nakrájenou papriku, osolíme, opepříme podle chuti.
3
Jestli máte rádi italskou kuchyni, budete milovat tento rychlý a jednoduchý recept. Já dělám vždy trochu více a potom přidávám do salátu, nudlí anebo k masu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Daniela Gulyas
|10. 7. 2007 21:54
Dekuji Ivano, ani se me nechtelo na Anonym odpovidat. Preji hezky den, Daniela
Ivana Přikrylová
|10. 7. 2007 10:46
Anonyme - antipasta je italský výraz pro předkrm (jakýkoliv - nakl. papriky, různé saláty ale i ty vaše rybičky) :o)
Anonym
|9. 7. 2007 08:20
Kde je ta antipasta? To snad byly - jsou rybičky se zeleninou!
Daniela Gulyas
|5. 7. 2007 17:12
Dobry den Buchy, sterilizovat se nemusi !! Jsou v olivovem oleji, vydrzi asi tyden v lednici.--u me asi jenom par dni, protoze se po nich vzdycky "zaprasi" velmi rychle. Tak a stema kapiema nebo masityma paprikama jste me dostal(a),ja to tipnu na kapie-ziju v US a to co kupuju jsou "tluste"papriky-sladsi chuti. Zdravi Vas Daniela
Buchy
|4. 7. 2007 16:21
Dobrý den, Danielo tato chuťka se nemusí sterilovat? A jak dlouho mi vydrží. Velice mne zaujal recept, neboť takovéto podobné dobrotky si také připravuji, je-likož je úžasné mít je vždy po ruce. Určitě vyzkouším. Ještě jeden dotaz: jsou lepší kápie, nebo masité papriky? Děkuji za nápad, zdraví Buchy