Lilek nakrájíme na půlkolečka, nasolíme a necháme vypotit. Až pustí vodu, otřeme ubrouskem a spolu s půlkolečky cukety ogrilujeme na pánvi cibulku nakrájenou na drobno. Necháme zesklovatět a přidáme červenou čočku, po chvíli zalijeme vodou a přidáme na menší kousky nakrájené rajče. Čočku osolíme a necháme vařit do změknutí, občas zamícháme a zkontrolujeme tvrdost čočky, pokud je stále tvrdá a voda se již vypařila přidáme trochu vody a opět vaříme. Dresink si uděláme ze zakysané smetany, bylinkové soli a utřeného česneku. Vše naservírujeme na talíře a máme zdravý a lehký oběd.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenu
|26. 3. 2016 09:06
Mňam :-P Nakoupila jsem akorát luštěniny http://www.bio-kramek.cz/Lusteniny-a-obiloviny-c3_97_2.htm Tak se těším až tyto radosti budu kuchtit. Díky za recept :-)
Lenu
|26. 3. 2016 09:06
Mňam :-P Nakoupila jsem akorát luštěniny http://www.bio-kramek.cz/Lusteniny-a-obiloviny-c3_97_2.htm Tak se těším až tyto radosti budu kuchtit. Díky za recept :-)
Lehké, výborné, zdravé, chutné, pro mě nevšední - perfektní!
Sebastian
|12. 4. 2015 11:11
Lehké, výborné, zdravé, rychlé a pro mě nevšední - tudíž naprosto dokonalé!
Lenka
|4. 6. 2014 18:29
Tento recept jsem si oblíbila a dělám občas k večeři. Moc dobrý recept.
Stepana
|26. 11. 2012 18:45
Je mi líto, že je jenom 1 příspěvek. Ještě jsem nevařila, ale určitě zkusím. Čočku mi naučili jíst v Indii, dřív jsem ji moc ráda neměla, ale dnes vím, že varianty jsou téměř neomezené :-)
Já osobně mám ráda česnek, rajčata, papriky , houby ... koření dle nálady .... a vždy je moje čočka tzv. zdlabána. I můj zeď, který "údajně" nejí houby, tak ji miluje.
Š.