1. Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáč vylijeme trochou oleje.
2
V míse smícháme maso, celé papričky, žampiony, cibuli, česnek, kečup, pepř, ml. papriku a sůl. Hotovou směs dáme do pekáče, podlijeme vodou a zaděláme alobalem nebo poklopem a pečeme v troubě asi hodinu.
3
Po hodině pokrm odkryjeme a dopečeme cca 15 minut. Kdo má rád šťávu, tak si maso po odkrytí podlije a dopeče.
4
2. Pečené brambory: Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a osušíme (aby se nám nepřilepily na pekáč). Dáme do pekáče, osolíme, posypeme sušeným česnekem, sladkou ml. paprikou, zakapeme olejem, promícháme a upečeme dozlatova.