plechovka
rajčata
drcená nebo omáčka z drcených rajčat s bazalkou
1
špetka
bazalka
1
sklenice
kečup - jemný
200
g
eidam sýr
1
špetka
chilli
olej
1
sůl
1
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Rozehřejeme olej na pánvi, osmahneme maso, přidáme sůl, pepř. Přidáme drcená rajčata a 2 min. podusíme. Přidáme kečup, chilli a ještě 2 min. dusíme. Nakrájíme na kolečka brambory, cibuli a česnek. Do zapékací mísy naklademe vrstvu brambor, cibule a česneku a pokryjeme vrstvou masa. Pak to opakujeme, dokud nám nedojdou brambory. Rozehřejeme troubu na 230 °C a pečeme přikryté 45 minut. Pak mísu odkryjeme, posypeme strouhaným sýrem a ještě alespoň 15 min. pečeme na 210 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lucia
|29. 1. 2014 15:17
pochúťka, a sem tam si spravím rýchlovku od mccain country potatoes s príchuťou chilli s nejakou paradajkovou salsou.
Lucie Blechová
|17. 8. 2009 11:47
Byla to dobrůtka, maličko jsem sice změnila připravu masa, nejprve jsem zpěnila tu cibuli s česnekem, co měla přijít do vrstev,na to dala mleté + sůl, pepř a chilli a nechala vydusit. Pak přihodila ta rajčata z plechu, bazalku, kečup a nechala podusit. Nakonec jsem přidala trochu maggi. Brambory jsem si uvařila a při vrstvení ještě prokládala strouhaným uzeným sýrem. MŇAMKA! Za 1.