plátek
vepřové maso
na nudličky, nejlépe nasoleného od včerejška
50
g
slanina
2
ks
cibule
větší
1
stroužek
česnek
4
ks
párky
1
špetka
pepř celý
1
lžička
grilovací koření
2
lžíce
kečup - jemný
1
lžíce
hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso, párky na kolečka, česnek, kečup a koření. Podlijeme a dusíme, až je maso měkké. Potom trošku zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Isand
|29. 2. 2008 16:42
přidala jsem ještě lžíci pikantní hořčice, pórek a zelenou papriku. Je to dobré i k bramboráku.
Lucie Harcová
|6. 11. 2006 08:06
Den předem solím i kuře, pokud ho peču v celku a nikdy mi šťáva z kuřete nevytekla, totéž se týká i vepřového nebo hovězího masa, pokud nechci jinak kořenit a jen solím, zakápnu maso jemně olivovým olejem a je vždy křehké a šťavnaté.
eviku
|4. 11. 2006 22:22
Souhlasím s Hankou, mám stejnou zkušenost. Něco jiného je zelenina, ta po osolení pouští vodu.
Hanka
|3. 11. 2006 10:10
Neřekla bych, když si vyndám maso z mrazáku a dám si ho do ledeničky povolit, tak je pod ním loužička šťávy. Když ho po povolení naklepu a osolím, tak žádná loužička není, šťáva se drží v mase.
Ivana Přikrylová
|3. 11. 2006 10:05
Pokud vím, tak se maso sice nakládá dopředu, ale nedoporučuje se solit den předem, protože sůl z něj vytáhne všechnu šťávu.