• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čertovská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Čertovská omáčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čertovská omáčka
Čertovská omáčka
Čertovská omáčka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 0,50
      kg paprika červené a zelené
    • 500
      g cibule
    • 3
      ks feferonka
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g moučkový cukr 80-100
    • 60
      g sůl
    • 100
      ml ocet
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky, prolisovaný česnek, cukr, sůl, ocet a olej a podusíme do měkka. Dochutíme hořčicí a ještě 10 min. povaříme. Naplníme do lahviček a uzavřené sterilujeme asi 15 min. od doby varu.
2
Používáme jako přílohu k masům, na špagety a k jídlům připravovaným jako čína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 8. 10. 2014 12:49

    Hořčici nedávám, protože v omáčce stejně není cítit a feferonku jen jednu. Je to dobré.

  • J. Tereza | 28. 9. 2012 21:01

    Nie je moja chyba, že pri zmene stránok bolo v receptoch neskutočne veľa chýb. Takže vaša poznámka smeruje na nesprávny cieľ.

  • Iva | 26. 9. 2012 12:17

    O mixování ale není v receptu řeč ;-)

  • fuj | 26. 9. 2012 08:10

    fuj

  • J.Tereza | 23. 9. 2012 19:42

    Zbytočne, aj šuoka sa rozmixuje :-)

  • hikle | 21. 9. 2012 21:06

    Rajčata se vyplatí oloupat, jinak je moc dobrá.

  • nnln | 14. 6. 2011 19:10

    dělala jsem ze směsi na lečo. Část směsi jsem mírně rozmixovala, přidala feferonky, lžičku hořčice a česnek. Je moc dobrá a po odležení bude určitě ještě lepší:)

  • Marta Kropáčová | 12. 9. 2010 14:29

    Jednim slovem vyborne,zaradila jsem do oblibenych a posilam 1

  • vladka kubalíková | 14. 10. 2008 12:07

    i já zařadila do oblíbených

  • Tereza - | 9. 7. 2007 18:06

    Dalo, pokiaľ je to čiste feferónková pasta ( Maďari vyrábajú veľa pást a mnohé sú aj s inými ingredienciami ), ale sú 2 druhy, jedna je pálivá, druhá sladká. Použite tú pálivú, ale chutnajte, aby ste to neprešvihli:))) Potom by vás to pálilo 2-krát:)))

  • Veronika Maotušková | 9. 7. 2007 13:28

    Terezko, máme takovou pastu z Maďarska, jsou to víceméně rozemleté feferonky, dalo by se to použít????

  • M. Tušlová | 2. 9. 2006 18:50

    Dnes jsem vyzkoušela a je výborná!!!!

  • Jana Kutačová | 14. 8. 2006 17:26

    Tak,už mám zavařeno a těším se na ochutnávku.:o) Trochu jsem sice nedodržela množství paprik-rajčat jsem dala více,ale i tak to byla vynikající,pikantní směs:o)Zavařovala jsem to v el.troubě a myslím,že to taky nebude na závadu.:o)

  • Tereza Jarčušková | 21. 6. 2006 13:42

    Vierka, ja som si to nevšimla, zle som to napísala, skutočne tam majú byť papriky. Prosím kuchařku on-line o opravu. Ďakujem.

  • Věra | 21. 6. 2006 11:50

    Právě studuji co budu zavařovat. Ve druhé větě má asi být přidáme p a p r i k y nakrájené na nudličky, ale odborník si poradí a recept se mi moc líbí.

  • Jana Kutačová | 20. 5. 2006 20:40

    Marsí,jste poklad.Nevlastním zavař.hrnec,ale plechů 5,tak to tam naskládám a budu čekat na výsledek.Děkuji i Vám,Terezko.:o)

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 15:16

    Airan, ja som tiež niečo na váš spôsob. Zavarujem aj to, čo sa nedá : ))) Čím viac rôznych druhov, tým lepšie.

  • Airan | 19. 5. 2006 15:09

    I ja dekuji za receptik, jsem do zavarovani jako diva. Terezko, tim opet zvysim "skreckove zasoby":-)

  • Jana Kutačová | 19. 5. 2006 14:22

    Děkuji za rady,opravdu velice ráda vyzkouším a pak se ozvu jak to dopadlo,ale počkám si až bude rajčatová sezóna.Teď by to bylo opravdu ještě finančně poměrně náročné.:o))

  • Pavlína Svitáková | 19. 5. 2006 13:26

    To je světový!!!To jsem ráda,že si čertovku můžu udělat sama a nemusím kupovat.Máme jí rádi.Terezko díííííky.:-)

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 12:05

    Ja nezaváram v zavarovacích hrcoch, používam obyčajné väčšie hrnce, aby mi tam vošlo čo najviac fliaš.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 5. 2006 11:18

    Už je v oblíbených:-))

  • Marsí | 19. 5. 2006 09:48

    Takových mňamek není nikdy dost....Dámy mám léta odzkoušené tohle: malé skleničky od přesnídávek, ale i větší zavařuju když se mi nechce vytahovat zavařovací hrnec, v troubě. Na plech s vyšším okrajem dám skleničky, zaleju horkou vodou tak, aby mi nevytekla a šoupnu to celé do klasické plynové trouby. Nevím na kolik stupňů-mám to od oka -asi tak na půl rozpalu ( blbý výraz co?..:o)) a nechám to tam cca 45 minut. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se něco zkazilo.

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 09:32

    Sterilizujem bez pokrývky a vodu dávam asi do 3/4, aby mi nevystrekovala veľmi po sporáku, keď začne vrieť. Dobu sterilizácie počítam od začiatku varu, plyn stiahnem, aby voda vrela, ale nie bláznivo. Čas je potom ale potrebné skrátiť, lebo je to pri 100 st. ( niekde sa udáva sterilizácia pri nižšej teplote ). Preto som napísala od doby varu.

  • Jana Kutačová | 19. 5. 2006 09:26

    No,tak tohle asi zkusím.Jen mám takový možná hloupý dotaz,jelikož jsem nikdy nezavařovala,ale v poslední době mi často schází nějaká dobrá mňamka třeba na špagety,pro kterou bych jen sáhla do špajzu.Když sterilizuji(např.přesnídávkové skleničky),musí být ponořené,pod vodou nebo stačí jen do 3/4 a pod poklicí nebo bez?Děkuji ..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Oběd Večeře Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Feferonka Hořčice plnotučná Moučkový cukr Ocet Paprika Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

155
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
149
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
90
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
76
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
45
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz George Clooney po měsících výsměchu kvůli vlasům: Je z něj zase šedý vlk!

George Clooney po měsících výsměchu kvůli vlasům: Je z něj zase šedý vlk!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čertíkova pomazánka
Čertíkova pomazánka
Čertovský mls
Čertovský mls
Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou
Červená čočka a grilovaný lilek s…
Červená čočka se sýrem
Červená čočka se sýrem
  • Recepty.cz
  • Čertovská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact