Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky, prolisovaný česnek, cukr, sůl, ocet a olej a podusíme do měkka. Dochutíme hořčicí a ještě 10 min. povaříme. Naplníme do lahviček a uzavřené sterilujeme asi 15 min. od doby varu.
2
Používáme jako přílohu k masům, na špagety a k jídlům připravovaným jako čína.
dělala jsem ze směsi na lečo. Část směsi jsem mírně rozmixovala, přidala feferonky, lžičku hořčice a česnek. Je moc dobrá a po odležení bude určitě ještě lepší
Marta Kropáčová
|12. 9. 2010 14:29
Jednim slovem vyborne,zaradila jsem do oblibenych a posilam 1
vladka kubalíková
|14. 10. 2008 12:07
i já zařadila do oblíbených
Tereza -
|9. 7. 2007 18:06
Dalo, pokiaľ je to čiste feferónková pasta ( Maďari vyrábajú veľa pást a mnohé sú aj s inými ingredienciami ), ale sú 2 druhy, jedna je pálivá, druhá sladká. Použite tú pálivú, ale chutnajte, aby ste to neprešvihli)) Potom by vás to pálilo 2-krát))
Veronika Maotušková
|9. 7. 2007 13:28
Terezko, máme takovou pastu z Maďarska, jsou to víceméně rozemleté feferonky, dalo by se to použít????
M. Tušlová
|2. 9. 2006 18:50
Dnes jsem vyzkoušela a je výborná!!!!
Jana Kutačová
|14. 8. 2006 17:26
Tak,už mám zavařeno a těším se na ochutnávku.:o) Trochu jsem sice nedodržela množství paprik-rajčat jsem dala více,ale i tak to byla vynikající,pikantní směs:o)Zavařovala jsem to v el.troubě a myslím,že to taky nebude na závadu.:o)
Tereza Jarčušková
|21. 6. 2006 13:42
Vierka, ja som si to nevšimla, zle som to napísala, skutočne tam majú byť papriky. Prosím kuchařku on-line o opravu. Ďakujem.
Věra
|21. 6. 2006 11:50
Právě studuji co budu zavařovat. Ve druhé větě má asi být přidáme p a p r i k y nakrájené na nudličky, ale odborník si poradí a recept se mi moc líbí.
Jana Kutačová
|20. 5. 2006 20:40
Marsí,jste poklad.Nevlastním zavař.hrnec,ale plechů 5,tak to tam naskládám a budu čekat na výsledek.Děkuji i Vám,Terezko.:o)
Tereza Jarčušková
|19. 5. 2006 15:16
Airan, ja som tiež niečo na váš spôsob. Zavarujem aj to, čo sa nedá : ))) Čím viac rôznych druhov, tým lepšie.
Airan
|19. 5. 2006 15:09
I ja dekuji za receptik, jsem do zavarovani jako diva. Terezko, tim opet zvysim "skreckove zasoby":-)
Jana Kutačová
|19. 5. 2006 14:22
Děkuji za rady,opravdu velice ráda vyzkouším a pak se ozvu jak to dopadlo,ale počkám si až bude rajčatová sezóna.Teď by to bylo opravdu ještě finančně poměrně náročné.:o))
Pavlína Svitáková
|19. 5. 2006 13:26
To je světový!!!To jsem ráda,že si čertovku můžu udělat sama a nemusím kupovat.Máme jí rádi.Terezko díííííky.:-)
Tereza Jarčušková
|19. 5. 2006 12:05
Ja nezaváram v zavarovacích hrcoch, používam obyčajné väčšie hrnce, aby mi tam vošlo čo najviac fliaš.
Jaroslava Oumarová
|19. 5. 2006 11:18
Už je v oblíbených:-))
Marsí
|19. 5. 2006 09:48
Takových mňamek není nikdy dost....Dámy mám léta odzkoušené tohle: malé skleničky od přesnídávek, ale i větší zavařuju když se mi nechce vytahovat zavařovací hrnec, v troubě. Na plech s vyšším okrajem dám skleničky, zaleju horkou vodou tak, aby mi nevytekla a šoupnu to celé do klasické plynové trouby. Nevím na kolik stupňů-mám to od oka -asi tak na půl rozpalu ( blbý výraz co?..:o)) a nechám to tam cca 45 minut. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se něco zkazilo.
Tereza Jarčušková
|19. 5. 2006 09:32
Sterilizujem bez pokrývky a vodu dávam asi do 3/4, aby mi nevystrekovala veľmi po sporáku, keď začne vrieť. Dobu sterilizácie počítam od začiatku varu, plyn stiahnem, aby voda vrela, ale nie bláznivo. Čas je potom ale potrebné skrátiť, lebo je to pri 100 st. ( niekde sa udáva sterilizácia pri nižšej teplote ). Preto som napísala od doby varu.
Jana Kutačová
|19. 5. 2006 09:26
No,tak tohle asi zkusím.Jen mám takový možná hloupý dotaz,jelikož jsem nikdy nezavařovala,ale v poslední době mi často schází nějaká dobrá mňamka třeba na špagety,pro kterou bych jen sáhla do špajzu.Když sterilizuji(např.přesnídávkové skleničky),musí být ponořené,pod vodou nebo stačí jen do 3/4 a pod poklicí nebo bez?Děkuji ..:o)