• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čertovská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Čertovská omáčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čertovská omáčka
Čertovská omáčka
Čertovská omáčka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 0,50
      kg paprika červené a zelené
    • 500
      g cibule
    • 3
      ks feferonka
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g moučkový cukr 80-100
    • 60
      g sůl
    • 100
      ml ocet
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky, prolisovaný česnek, cukr, sůl, ocet a olej a podusíme do měkka. Dochutíme hořčicí a ještě 10 min. povaříme. Naplníme do lahviček a uzavřené sterilujeme asi 15 min. od doby varu.
2
Používáme jako přílohu k masům, na špagety a k jídlům připravovaným jako čína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 8. 10. 2014 12:49

    Hořčici nedávám, protože v omáčce stejně není cítit a feferonku jen jednu. Je to dobré.

  • J. Tereza | 28. 9. 2012 21:01

    Nie je moja chyba, že pri zmene stránok bolo v receptoch neskutočne veľa chýb. Takže vaša poznámka smeruje na nesprávny cieľ.

  • Iva | 26. 9. 2012 12:17

    O mixování ale není v receptu řeč ;-)

  • fuj | 26. 9. 2012 08:10

    fuj

  • J.Tereza | 23. 9. 2012 19:42

    Zbytočne, aj šuoka sa rozmixuje :-)

  • hikle | 21. 9. 2012 21:06

    Rajčata se vyplatí oloupat, jinak je moc dobrá.

  • nnln | 14. 6. 2011 19:10

    dělala jsem ze směsi na lečo. Část směsi jsem mírně rozmixovala, přidala feferonky, lžičku hořčice a česnek. Je moc dobrá a po odležení bude určitě ještě lepší:)

  • Marta Kropáčová | 12. 9. 2010 14:29

    Jednim slovem vyborne,zaradila jsem do oblibenych a posilam 1

  • vladka kubalíková | 14. 10. 2008 12:07

    i já zařadila do oblíbených

  • Tereza - | 9. 7. 2007 18:06

    Dalo, pokiaľ je to čiste feferónková pasta ( Maďari vyrábajú veľa pást a mnohé sú aj s inými ingredienciami ), ale sú 2 druhy, jedna je pálivá, druhá sladká. Použite tú pálivú, ale chutnajte, aby ste to neprešvihli:))) Potom by vás to pálilo 2-krát:)))

  • Veronika Maotušková | 9. 7. 2007 13:28

    Terezko, máme takovou pastu z Maďarska, jsou to víceméně rozemleté feferonky, dalo by se to použít????

  • M. Tušlová | 2. 9. 2006 18:50

    Dnes jsem vyzkoušela a je výborná!!!!

  • Jana Kutačová | 14. 8. 2006 17:26

    Tak,už mám zavařeno a těším se na ochutnávku.:o) Trochu jsem sice nedodržela množství paprik-rajčat jsem dala více,ale i tak to byla vynikající,pikantní směs:o)Zavařovala jsem to v el.troubě a myslím,že to taky nebude na závadu.:o)

  • Tereza Jarčušková | 21. 6. 2006 13:42

    Vierka, ja som si to nevšimla, zle som to napísala, skutočne tam majú byť papriky. Prosím kuchařku on-line o opravu. Ďakujem.

  • Věra | 21. 6. 2006 11:50

    Právě studuji co budu zavařovat. Ve druhé větě má asi být přidáme p a p r i k y nakrájené na nudličky, ale odborník si poradí a recept se mi moc líbí.

  • Jana Kutačová | 20. 5. 2006 20:40

    Marsí,jste poklad.Nevlastním zavař.hrnec,ale plechů 5,tak to tam naskládám a budu čekat na výsledek.Děkuji i Vám,Terezko.:o)

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 15:16

    Airan, ja som tiež niečo na váš spôsob. Zavarujem aj to, čo sa nedá : ))) Čím viac rôznych druhov, tým lepšie.

  • Airan | 19. 5. 2006 15:09

    I ja dekuji za receptik, jsem do zavarovani jako diva. Terezko, tim opet zvysim "skreckove zasoby":-)

  • Jana Kutačová | 19. 5. 2006 14:22

    Děkuji za rady,opravdu velice ráda vyzkouším a pak se ozvu jak to dopadlo,ale počkám si až bude rajčatová sezóna.Teď by to bylo opravdu ještě finančně poměrně náročné.:o))

  • Pavlína Svitáková | 19. 5. 2006 13:26

    To je světový!!!To jsem ráda,že si čertovku můžu udělat sama a nemusím kupovat.Máme jí rádi.Terezko díííííky.:-)

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 12:05

    Ja nezaváram v zavarovacích hrcoch, používam obyčajné väčšie hrnce, aby mi tam vošlo čo najviac fliaš.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 5. 2006 11:18

    Už je v oblíbených:-))

  • Marsí | 19. 5. 2006 09:48

    Takových mňamek není nikdy dost....Dámy mám léta odzkoušené tohle: malé skleničky od přesnídávek, ale i větší zavařuju když se mi nechce vytahovat zavařovací hrnec, v troubě. Na plech s vyšším okrajem dám skleničky, zaleju horkou vodou tak, aby mi nevytekla a šoupnu to celé do klasické plynové trouby. Nevím na kolik stupňů-mám to od oka -asi tak na půl rozpalu ( blbý výraz co?..:o)) a nechám to tam cca 45 minut. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se něco zkazilo.

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 09:32

    Sterilizujem bez pokrývky a vodu dávam asi do 3/4, aby mi nevystrekovala veľmi po sporáku, keď začne vrieť. Dobu sterilizácie počítam od začiatku varu, plyn stiahnem, aby voda vrela, ale nie bláznivo. Čas je potom ale potrebné skrátiť, lebo je to pri 100 st. ( niekde sa udáva sterilizácia pri nižšej teplote ). Preto som napísala od doby varu.

  • Jana Kutačová | 19. 5. 2006 09:26

    No,tak tohle asi zkusím.Jen mám takový možná hloupý dotaz,jelikož jsem nikdy nezavařovala,ale v poslední době mi často schází nějaká dobrá mňamka třeba na špagety,pro kterou bych jen sáhla do špajzu.Když sterilizuji(např.přesnídávkové skleničky),musí být ponořené,pod vodou nebo stačí jen do 3/4 a pod poklicí nebo bez?Děkuji ..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Oběd Večeře Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Feferonka Hořčice plnotučná Moučkový cukr Ocet Paprika Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Pikantule

Pikantule

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Cupcakes

Cupcakes

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

64
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
41
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
41
Rychlé kuřecí nudličky
Rychlé kuřecí nudličky
28
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Farma Česko se vrací a představuje účastníky: Mary z Bachelora, převoznice výbušnin i MMA zápasník!

Farma Česko se vrací a představuje účastníky: Mary z Bachelora, převoznice výbušnin i MMA zápasník!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

Další doporučené recepty:

Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čertíkova pomazánka
Čertíkova pomazánka
Čertovský mls
Čertovský mls
Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou
Červená čočka a grilovaný lilek s…
Červená čočka se sýrem
Červená čočka se sýrem
  • Recepty.cz
  • Čertovská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact