• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čertovská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Čertovská omáčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čertovská omáčka
Čertovská omáčka
Čertovská omáčka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 0,50
      kg paprika červené a zelené
    • 500
      g cibule
    • 3
      ks feferonka
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g moučkový cukr 80-100
    • 60
      g sůl
    • 100
      ml ocet
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky, prolisovaný česnek, cukr, sůl, ocet a olej a podusíme do měkka. Dochutíme hořčicí a ještě 10 min. povaříme. Naplníme do lahviček a uzavřené sterilujeme asi 15 min. od doby varu.
2
Používáme jako přílohu k masům, na špagety a k jídlům připravovaným jako čína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 8. 10. 2014 12:49

    Hořčici nedávám, protože v omáčce stejně není cítit a feferonku jen jednu. Je to dobré.

  • J. Tereza | 28. 9. 2012 21:01

    Nie je moja chyba, že pri zmene stránok bolo v receptoch neskutočne veľa chýb. Takže vaša poznámka smeruje na nesprávny cieľ.

  • Iva | 26. 9. 2012 12:17

    O mixování ale není v receptu řeč ;-)

  • fuj | 26. 9. 2012 08:10

    fuj

  • J.Tereza | 23. 9. 2012 19:42

    Zbytočne, aj šuoka sa rozmixuje :-)

  • hikle | 21. 9. 2012 21:06

    Rajčata se vyplatí oloupat, jinak je moc dobrá.

  • nnln | 14. 6. 2011 19:10

    dělala jsem ze směsi na lečo. Část směsi jsem mírně rozmixovala, přidala feferonky, lžičku hořčice a česnek. Je moc dobrá a po odležení bude určitě ještě lepší:)

  • Marta Kropáčová | 12. 9. 2010 14:29

    Jednim slovem vyborne,zaradila jsem do oblibenych a posilam 1

  • vladka kubalíková | 14. 10. 2008 12:07

    i já zařadila do oblíbených

  • Tereza - | 9. 7. 2007 18:06

    Dalo, pokiaľ je to čiste feferónková pasta ( Maďari vyrábajú veľa pást a mnohé sú aj s inými ingredienciami ), ale sú 2 druhy, jedna je pálivá, druhá sladká. Použite tú pálivú, ale chutnajte, aby ste to neprešvihli:))) Potom by vás to pálilo 2-krát:)))

  • Veronika Maotušková | 9. 7. 2007 13:28

    Terezko, máme takovou pastu z Maďarska, jsou to víceméně rozemleté feferonky, dalo by se to použít????

  • M. Tušlová | 2. 9. 2006 18:50

    Dnes jsem vyzkoušela a je výborná!!!!

  • Jana Kutačová | 14. 8. 2006 17:26

    Tak,už mám zavařeno a těším se na ochutnávku.:o) Trochu jsem sice nedodržela množství paprik-rajčat jsem dala více,ale i tak to byla vynikající,pikantní směs:o)Zavařovala jsem to v el.troubě a myslím,že to taky nebude na závadu.:o)

  • Tereza Jarčušková | 21. 6. 2006 13:42

    Vierka, ja som si to nevšimla, zle som to napísala, skutočne tam majú byť papriky. Prosím kuchařku on-line o opravu. Ďakujem.

  • Věra | 21. 6. 2006 11:50

    Právě studuji co budu zavařovat. Ve druhé větě má asi být přidáme p a p r i k y nakrájené na nudličky, ale odborník si poradí a recept se mi moc líbí.

  • Jana Kutačová | 20. 5. 2006 20:40

    Marsí,jste poklad.Nevlastním zavař.hrnec,ale plechů 5,tak to tam naskládám a budu čekat na výsledek.Děkuji i Vám,Terezko.:o)

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 15:16

    Airan, ja som tiež niečo na váš spôsob. Zavarujem aj to, čo sa nedá : ))) Čím viac rôznych druhov, tým lepšie.

  • Airan | 19. 5. 2006 15:09

    I ja dekuji za receptik, jsem do zavarovani jako diva. Terezko, tim opet zvysim "skreckove zasoby":-)

  • Jana Kutačová | 19. 5. 2006 14:22

    Děkuji za rady,opravdu velice ráda vyzkouším a pak se ozvu jak to dopadlo,ale počkám si až bude rajčatová sezóna.Teď by to bylo opravdu ještě finančně poměrně náročné.:o))

  • Pavlína Svitáková | 19. 5. 2006 13:26

    To je světový!!!To jsem ráda,že si čertovku můžu udělat sama a nemusím kupovat.Máme jí rádi.Terezko díííííky.:-)

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 12:05

    Ja nezaváram v zavarovacích hrcoch, používam obyčajné väčšie hrnce, aby mi tam vošlo čo najviac fliaš.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 5. 2006 11:18

    Už je v oblíbených:-))

  • Marsí | 19. 5. 2006 09:48

    Takových mňamek není nikdy dost....Dámy mám léta odzkoušené tohle: malé skleničky od přesnídávek, ale i větší zavařuju když se mi nechce vytahovat zavařovací hrnec, v troubě. Na plech s vyšším okrajem dám skleničky, zaleju horkou vodou tak, aby mi nevytekla a šoupnu to celé do klasické plynové trouby. Nevím na kolik stupňů-mám to od oka -asi tak na půl rozpalu ( blbý výraz co?..:o)) a nechám to tam cca 45 minut. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se něco zkazilo.

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 09:32

    Sterilizujem bez pokrývky a vodu dávam asi do 3/4, aby mi nevystrekovala veľmi po sporáku, keď začne vrieť. Dobu sterilizácie počítam od začiatku varu, plyn stiahnem, aby voda vrela, ale nie bláznivo. Čas je potom ale potrebné skrátiť, lebo je to pri 100 st. ( niekde sa udáva sterilizácia pri nižšej teplote ). Preto som napísala od doby varu.

  • Jana Kutačová | 19. 5. 2006 09:26

    No,tak tohle asi zkusím.Jen mám takový možná hloupý dotaz,jelikož jsem nikdy nezavařovala,ale v poslední době mi často schází nějaká dobrá mňamka třeba na špagety,pro kterou bych jen sáhla do špajzu.Když sterilizuji(např.přesnídávkové skleničky),musí být ponořené,pod vodou nebo stačí jen do 3/4 a pod poklicí nebo bez?Děkuji ..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Oběd Večeře Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Feferonka Hořčice plnotučná Moučkový cukr Ocet Paprika Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
20
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Zapražená kuřecí polévka
Zapražená kuřecí polévka
19
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Sexy Bendová (51) o hnízdečku na Tenerife: Jdeme do většího! Ale má to háček

Sexy Bendová (51) o hnízdečku na Tenerife: Jdeme do většího! Ale má to háček

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Další doporučené recepty:

Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čertíkova pomazánka
Čertíkova pomazánka
Čertovský mls
Čertovský mls
Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou
Červená čočka a grilovaný lilek s…
Červená čočka se sýrem
Červená čočka se sýrem
  • Recepty.cz
  • Čertovská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact