Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Až zesklovatí přisypemě sladkou papriku se špetkou pálivé (nebo i chilli koření), chviličku osmahneme, aby paprika trošičku ztmavla.
2
Poté přidáme na kousky nakrájené játra a dusíme, jak jsme zvyklí. Až jsou jatýrka měkká přilejeme smetanu a popřípadě zahustíme.
3
Dosolíme a můžeme podávat jak rýží, tak brambory či hranolky.
výborné, já dělala jako večeři s čerstvým chlebem - super ! Dnes se chystám vařit tyto čertovská jatýrka k obědu a jako přílohu hranolky!
Děkuji za recept ;-)
Dyxi Dyxi
|4. 4. 2010 22:15
Opravdu moc dobré.....
MIRKA AKRIM
|13. 1. 2010 11:35
JATRA [VEPROVE I DRUBEZI] DELAVAM NA RUZNE ZPUSOBY,ALE SE SMETANOU JSEM TO NEZKOUSELA, MUZE TO BYT DOBRE, VYZKOUSIM.
Jan Kouba
|22. 9. 2009 07:55
Paráda, nemá chybu;-)
jiří n.
|19. 4. 2009 11:16
Velmi chutné - výborné - jednička s *
Agáta Sikorová
|29. 1. 2009 08:50
Bylo to moc dobré, dokonce i syn, který není moc masojed a játra jedl poprvé, si přidal, děkuji.
Miroslav Fencl
|14. 9. 2008 16:43
Vynikající! Já tam dávám ještě čínskou zeleninu
Vladislava Houdová
|20. 7. 2008 19:03
Skvělý recept,dělám z dvojité dávky pro manžela a dva syny by to nestačilo,velmi děkuji za recept.Dávám 1*
jaroslav sagan
|13. 12. 2007 17:11
mojemu synovi mu velmi chutily certovske jatyrka! ma 8 rokov / nfr vdaka za recept!
Jana z VM
|31. 10. 2007 09:00
Máme moc rádi jakákoliv játra na jakýkoliv způsob. tento recept určitě brzo vyzkouším, s rýží :o) Díky za recept !
Monika
|30. 10. 2007 19:38
Jsou vynikající! Moc jsme si pochutnali. Pokud máte rádi smetanové věci, určitě vyzkoušejte.
Stáňa V
|8. 9. 2006 16:32
Včera jsem je dělala s rýží k večeři. Jsou strašně rychlá a dobrá.