• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čerstvý špenát
Napište svůj komentář k receptu

Čerstvý špenát

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 42
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
6fotografií
Nahrát fotku
 

Špenát je oblíbenou přílohou k masové pečeni. A tento restovaný na másle s cibulkou a česnekem vám obzvlášť zachutná. Díky rychlé úpravě neztratí na své chuti ani krásné barvě. A když ho nakonec provoníte špetkou muškátového oříšku, budete mít delikatesu na talíři.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g špenát čerstvý
    • 0,50
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olej slunečnicový
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka muškátový oříšek strouhaný

Postup přípravy receptu

1
Špenát dobře omyjte, osušte, zbavte tuhých stonků a pokrájejte. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nasekejte. Rozehřejte olej a máslo a orestujte na něm cibuli, asi 4 minuty. Přidejte česnek a po půl minutě špenát. Osolte, opepřete a stále míchejte.

RADA: Krájení cibule

2
Restujte asi 5 minut, pokud se vám listy zdají stále tuhé, podlijte 100 ml vody a pár minut restujte. Špenát dochuťte muškátovým oříškem a ihned podávejte.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémový špenát

Krémový špenát

Špenát trochu zábavněji

Špenát trochu zábavněji

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Máslo Muškátový oříšek Olej Špenát
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sumeček

Sumeček

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

108
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Černý kuba
Černý kuba
Čerstvé kimchi
Čerstvé kimchi
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čertíkova pomazánka
Čertíkova pomazánka
Čertovská omáčka
Čertovská omáčka
Čertovský mls
Čertovský mls
  • Recepty.cz
  • Čerstvý špenát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact