• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čerstvý špenát
Napište svůj komentář k receptu

Čerstvý špenát

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 132
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
6fotografií
Nahrát fotku
 

Špenát je oblíbenou přílohou k masové pečeni. A tento restovaný na másle s cibulkou a česnekem vám obzvlášť zachutná. Díky rychlé úpravě neztratí na své chuti ani krásné barvě. A když ho nakonec provoníte špetkou muškátového oříšku, budete mít delikatesu na talíři.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g špenát čerstvý
    • 0,50
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olej slunečnicový
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka muškátový oříšek strouhaný

Postup přípravy receptu

1
Špenát dobře omyjte, osušte, zbavte tuhých stonků a pokrájejte. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nasekejte. Rozehřejte olej a máslo a orestujte na něm cibuli, asi 4 minuty. Přidejte česnek a po půl minutě špenát. Osolte, opepřete a stále míchejte.

RADA: Krájení cibule

2
Restujte asi 5 minut, pokud se vám listy zdají stále tuhé, podlijte 100 ml vody a pár minut restujte. Špenát dochuťte muškátovým oříškem a ihned podávejte.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémový špenát

Krémový špenát

Špenát trochu zábavněji

Špenát trochu zábavněji

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Máslo Muškátový oříšek Olej Špenát
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Dobrý perník

Dobrý perník

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

20
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
17
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
17
French toast
French toast
17
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
16
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Černý kuba
Černý kuba
Čerstvé kimchi
Čerstvé kimchi
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čertíkova pomazánka
Čertíkova pomazánka
Čertovská omáčka
Čertovská omáčka
Čertovský mls
Čertovský mls
  • Recepty.cz
  • Čerstvý špenát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact