• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Černý kuba
Napište svůj komentář k receptu

Černý kuba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černý kuba
Černý kuba
Černý kuba
Černý kuba
Černý kuba
Černý kuba
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • sůl vrchovatá lžíce
    • 5
      stroužek česnek
    • 50
      g sádlo
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 50
      g sušené houby
    • 1
      lžička kmín tlučený
    • 300
      ml vývar lze i z kosky masoxu
    • 400
      g kroupy
    • 50
      g škvarky
    • olej , nebo sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát propláchneme. Pokrájené, den předem namočené houby podusíme na sádle.
2
Přidáme ostatní suroviny, včetně zbytku soli, promícháme s kroupami, vsypeme do vymaštěného pekáčku a ve velmi vyhřáté troubě zapékáme asi 30-40 minut. Řídká konzistence směsi před pečením nesmí mýlit - kroupy vývar během pečení "vypijou".

RADA: Další recepty z hub

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový kuba

Houbový kuba

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zaneta | 24. 12. 2013 09:48

    Nam ho delala babicka, tradici dodrzuji, je fantasticky a pochutnam si na nem vic nez na br. salatu.

  • Píča | 20. 12. 2012 14:57

    fuj!! hnus!! :P

  • vymaštěnec | 19. 12. 2012 17:38

    jo no souhlasím fuj!! hnůj!! :-$ :-$ :-$

  • jůlie Horká | 19. 12. 2012 15:06

    naprosto souhlasím a skoro jsem se pozvracela :-$ :-$ :'( :'(

  • Mr.dalby(čti mrdal by) | 19. 12. 2012 15:04

    Je to to nejhnusnějsí co jsem kdy jedla-hromada sraček :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ prosím bože odpudťmi- že jsem to vůbec jedla O:-) O:-) O:-) O:-) O:-)

  • štětka | 19. 12. 2012 12:31

    kuba je fuj je to hnuj prostě kuba je srač co sere jam sebe

  • boban | 19. 12. 2012 12:30

    Nic moc,recept hrůza a navíc bych vůbec nedoporučovala.......musím s bobečkem velmi souhlasit....chtělo by to pozměnit recept. :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-D :-D :-D :-D :-P :-P :-P :-P :-P <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) Jinak tato stránka je dobrá :)

  • jája | 19. 12. 2012 12:30

    je to fuj jaká piča to vymyslela :-$ :-$ :-$

  • píča | 19. 12. 2012 12:29

    fuj!! :-$

  • píča | 19. 12. 2012 12:29

    dobře ty bobečku xDDD

  • píča | 19. 12. 2012 12:28

    ty vole si ze mě jako děláte prdel? to je hnus jako prase!! :-$

  • kurva | 19. 12. 2012 12:28

    musím souhlasit ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • bobeček | 19. 12. 2012 12:25

    Já jsem toho kubu dělala a musím přiznat, že je to to nejhorší a nejhnusnější co jsem kdy jedla. Je to fakt hnus blééééééééééééé :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ Fakt mě to sklamalo :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • štětka | 19. 12. 2012 12:24

    to je sexy až je to srxy :-D

  • Sexy | 19. 12. 2012 12:23

    Jsem sexy já to vím <3

  • špina | 19. 12. 2012 12:19

    to je sexovatě sexy :-D

  • Mášenka M | 26. 12. 2011 12:02

    Kuba nesmí o Vánoce chybět, je vynikající.

  • Ivana Šlapáková | 22. 5. 2010 13:37

    Přiznám se, že jem barbarsky přidala tak 20 dkg nakrájeného uzeného masa, aby to vonělo po masu a moooooocccc nám to chutnalo. Doporučuju. Je to jedlé a zdravé. Jako příloha nám přišlo dobré kyselé zelí. Super

  • Simča Sládková | 27. 12. 2009 00:22

    Tak jsem letos dělala kubu přesně podle tohoto receptu a mohu říct, že byla výborná. Posílám fotečku "z výroby". Simča S.

  • Tereza J. | 20. 12. 2008 19:59

    Laďka, nemôžeš napísať recept na huníka

  • ladislava staffenová | 20. 12. 2008 18:25

    Františku, ano je to historický pokrm - ale zkuste tohle na Krkonoších udělat s brambory .....nic ve zlém, ale co oblast, kraj i rodina, to jiné chutě a to platí už od dob lovců mamutů. Já také dělám na Štědrý den huníka - houby, česnek, krjuupice, majoránka, pepř a vejce.

  • Di - | 20. 12. 2008 06:51

    Brambory? Ty se do kuby nikdy u nás nedávaly, i když ji (ano, v naší rodině je to ta kuba) vaříme s pietou především o Vánocích po celé generace. Zkrátka recept natohle jídlo putuje již po staletí a někdo dává brambory, jiný zase něco jiného, co mu chutná více. Vždyť na žádné jíslo snad není patent a v tom je právě to kouzlo vaření!

  • František Pazdera | 20. 12. 2008 06:08

    Černý kuba je jídlo s historií a měly byste ho, dámy, vařit s určitou pietou. Takže - Paní Uhrová vaří cosi jistě dobrého, ale ne černého kubu.A paní Zuza má určitě ráda anglickou slaninu (já také) a petrželku, avšak do kuby to nepatří. V receptu naopak chybí na kostičky nakrájené brambory. Hezké Vánoce.

  • Zuza K | 23. 12. 2006 11:20

    misto skvarku jsem dala anglickou slaninu na kosticky, osmazila s 1 malou cibuli na sadle, pak jsem pridala zbyle ingredience, pepre dejte trosicku min (1/2 lzicky staci) a na zaver jsem pridala hrst nasekane petrzelky. A varim z krupek lamanky, ne z celych krup. Chutna nam to vic.

  • Jitka Uhrová | 28. 11. 2006 09:32

    Vařím kroupy,pšenici,žito,vše v jednom hrnci spolu,předem si na chvíly namočím,může se dát i fazole,po napůl uvařené přidám žampiony,ochutím česnekem,osolim.Vařím půl hod. je to dobré a zdravé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Luštěniny Rizota Kuba
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kmín Kroupy Majoránka Olej Pepř mletý Sádlo Škvarky Sůl Sušené houby Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

39
Havajská řepa
Havajská řepa
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
23
Bramborový salát s cibulí
Bramborový salát s cibulí

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Jana Bernášková po krachu vztahu s Rudolfem Merknerem: Drsně jí selhává zdraví!

Jana Bernášková po krachu vztahu s Rudolfem Merknerem: Drsně jí selhává zdraví!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kořen v sezamové krustě
Čerstvé kimchi
Čerstvé kimchi
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
  • Recepty.cz
  • Černý kuba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact