• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Černý bez v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Černý bez v těstíčku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Černý bez je nejen krásnou ozdobou zahrad, ale dá se z něho připravit i skvělý dezert. Připravte si domácí kosmatice a překvapte rodinu či kamarády originálním receptem.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks černý bez květ
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 25
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Jemně očistěte květy černého bezu. Nemyjte je pod vodou, abyste nepřišli o skvělou chuť květů. K přípravě těstíčka budete potřebovat sníh z jednoho bílku. Oddělte žloutek od bílku. K bílku přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh.

RADA: Podívejte se video, jak připravit veganský sníh

2
Žloutek dejte do misky, přidejte mléko a vyšlehejte do nadýchané pěny. Mezitím si rozehřejte olej v hrnci, kosmatice by v oleji měly plavat.
3
Do mouky přisypte špetku kypřícího prášku a smíchejte s mlékem a žloutkem. Dobře promíchejte a přidejte sníh, který už jen jemně vpracujte.
4
Do připraveného těstíčka namočte černý bez a vložte do rozehřátého oleje. Smažte zhruba 40 vteřin, jakmile začne těstíčko hnědnout, odstřihejte velké stonky a smažte květy z druhé strany dalších 30 až 40 vteřin.
5
Nechte kosmatice okapat na papírové utěrce, pořádně je oslaďte z obou stran moučkovým cukrem a servírujte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

6
TIP: Pokud nestihnete kosmatici připravit hned po sběru bezu, namočte květy bezu do mléka nebo smetany a schovejte je v lednici. Květy neuvadnou a budou skvěle chutnat i při pozdější spotřebě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené banány

Smažené banány

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smažené jahody v těstíčku

Smažené jahody v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Špaldová mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

40 minut
Houbové ragú s nudlemi

Houbové ragú s nudlemi

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Nudle Bami Goreng
Nudle Bami Goreng
30
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
27
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
25
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
20
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Černo-bílé kokořezy
Černo-bílé kokořezy
Černobílý vánoční dort
Černobílý vánoční dort
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kuba
Černý kuba
Čerstvé kimchi
Čerstvé kimchi
  • Recepty.cz
  • Černý bez v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact