• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Černý bez v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Černý bez v těstíčku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Černý bez je nejen krásnou ozdobou zahrad, ale dá se z něho připravit i skvělý dezert. Připravte si domácí kosmatice a překvapte rodinu či kamarády originálním receptem.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks černý bez květ
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 25
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Jemně očistěte květy černého bezu. Nemyjte je pod vodou, abyste nepřišli o skvělou chuť květů. K přípravě těstíčka budete potřebovat sníh z jednoho bílku. Oddělte žloutek od bílku. K bílku přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh.

RADA: Podívejte se video, jak připravit veganský sníh

2
Žloutek dejte do misky, přidejte mléko a vyšlehejte do nadýchané pěny. Mezitím si rozehřejte olej v hrnci, kosmatice by v oleji měly plavat.
3
Do mouky přisypte špetku kypřícího prášku a smíchejte s mlékem a žloutkem. Dobře promíchejte a přidejte sníh, který už jen jemně vpracujte.
4
Do připraveného těstíčka namočte černý bez a vložte do rozehřátého oleje. Smažte zhruba 40 vteřin, jakmile začne těstíčko hnědnout, odstřihejte velké stonky a smažte květy z druhé strany dalších 30 až 40 vteřin.
5
Nechte kosmatice okapat na papírové utěrce, pořádně je oslaďte z obou stran moučkovým cukrem a servírujte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

6
TIP: Pokud nestihnete kosmatici připravit hned po sběru bezu, namočte květy bezu do mléka nebo smetany a schovejte je v lednici. Květy neuvadnou a budou skvěle chutnat i při pozdější spotřebě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené banány

Smažené banány

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smažené jahody v těstíčku

Smažené jahody v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Špaldová mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Výborný dresing

Výborný dresing

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

90
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
83
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
41
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
35
Čertovský mls
Čertovský mls
34
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Černo-bílé kokořezy
Černo-bílé kokořezy
Černobílý vánoční dort
Černobílý vánoční dort
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kuba
Černý kuba
Čerstvé kimchi
Čerstvé kimchi
  • Recepty.cz
  • Černý bez v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact