• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Černý bez v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Černý bez v těstíčku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Černý bez je nejen krásnou ozdobou zahrad, ale dá se z něho připravit i skvělý dezert. Připravte si domácí kosmatice a překvapte rodinu či kamarády originálním receptem.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks černý bez květ
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 25
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Jemně očistěte květy černého bezu. Nemyjte je pod vodou, abyste nepřišli o skvělou chuť květů. K přípravě těstíčka budete potřebovat sníh z jednoho bílku. Oddělte žloutek od bílku. K bílku přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh.

RADA: Podívejte se video, jak připravit veganský sníh

2
Žloutek dejte do misky, přidejte mléko a vyšlehejte do nadýchané pěny. Mezitím si rozehřejte olej v hrnci, kosmatice by v oleji měly plavat.
3
Do mouky přisypte špetku kypřícího prášku a smíchejte s mlékem a žloutkem. Dobře promíchejte a přidejte sníh, který už jen jemně vpracujte.
4
Do připraveného těstíčka namočte černý bez a vložte do rozehřátého oleje. Smažte zhruba 40 vteřin, jakmile začne těstíčko hnědnout, odstřihejte velké stonky a smažte květy z druhé strany dalších 30 až 40 vteřin.
5
Nechte kosmatice okapat na papírové utěrce, pořádně je oslaďte z obou stran moučkovým cukrem a servírujte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

6
TIP: Pokud nestihnete kosmatici připravit hned po sběru bezu, namočte květy bezu do mléka nebo smetany a schovejte je v lednici. Květy neuvadnou a budou skvěle chutnat i při pozdější spotřebě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené banány

Smažené banány

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smažené jahody v těstíčku

Smažené jahody v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Špaldová mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Koláčky

Koláčky

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

62
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
47
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
46
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
45
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Černo-bílé kokořezy
Černo-bílé kokořezy
Černobílý vánoční dort
Černobílý vánoční dort
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kuba
Černý kuba
Čerstvé kimchi
Čerstvé kimchi
  • Recepty.cz
  • Černý bez v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact