• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Černoušci - cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Černoušci - cukroví

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
  • Těsto
    • 210
      g hladká mouka
    • 20
      g kakao
    • 70
      g moučkový cukr
    • 40
      mleté vlašské ořechy
    • 140
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 120
      g mleté vlašské ořechy
    • 80
      g moučkový cukr lze ubrat
    • 25
      g ovocný džem pikantní
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Dále
    • čokoládová poleva -
    • nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, kakaa, ořechů, cukru a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme po částech na plát silný asi 2,5 cm, ze kterého vykrajujeme kolečka, které klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 12 minut. Pak kolečka necháme zchladnout.
2
Náplň: mleté ořechy smícháme s džemem (rybízový, malinový...), cukrem a rumem.
3
Vychladlá kolečka slepujeme náplní, vršky spojených koleček namáčíme do rozpuštěné čokolády, následně do nasekaných ořechů a dáme ztuhnout do chladna.
4
Po ztuhnutí uložíme do krabičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sádloví černoušci

Sádloví černoušci

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Vánoční cukroví-Vosí hnízda

Vánoční cukroví-Vosí hnízda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vánoční cukroví
Cukroví Prosinec Svačina Pečení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Nasekané ořechy Ovocný džem Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Trhanec

Trhanec

Dýňový krém

Dýňový krém

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Medové trubičky

Medové trubičky

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
8
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
8
Domácí sekaná pečeně
Domácí sekaná pečeně

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Černé trubičky
Černé trubičky
Černo-bílé kokořezy
Černo-bílé kokořezy
Černobílý vánoční dort
Černobílý vánoční dort
Černý bez v těstíčku
Černý bez v těstíčku
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kořen v sezamové krustě
Černý kuba
Černý kuba
  • Recepty.cz
  • Černoušci - cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact