• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Černé trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Černé trubičky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černé trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 70
      g mleté ořechy
    • 180
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Na vál proseju mouku, přidám ostatní suroviny, zpracuji a vyválím těsto o síle 2 mm - doporučuji válet na pečící papír. Radýlkem nakrájím na obdélníky 4x6 cm a natáčím na trubičky - ke koupení v domácích potřebách. Na potřený plech nebo vyložený pečícím papírem, já používám papír a péct asi 10 minut. Vychladlé polít čokoládou a plnit pařížskou šlehačkou nebo máslovým krémem.
2
**Tip:** namáčím do polevy mašlovačku, trubičku napíchnu vždy na vařečku a potírám ze všech stran - vytvoří vzhled dřeva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva1 | 6. 7. 2015 09:19

    Přidávám foto :-)

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:07

    Trubičky jsou moc dobré. Dělám každé Vánoce, konce namáčím v čokoládě a plním kávovým krémem.

  • Zdenka Krajíčková | 16. 12. 2007 19:36

    Na kolik stupňů se to peče?

  • Marsí | 10. 12. 2007 11:26

    Tak já naopak točím trubičky k jednomu okraji a za ten druhý pak pohodlně držím a sundávám skoro zatepla.Pravda palečky někdy pálí, ale když, tak použiji kuchyňskou rukavici. A aby byla jedna jako druhá, mám na to z papíru vystřižený obdélníček a ten na těsto pokládám a podle toho krájím. Konce namáčím do čokoládové polevy už když jsou naplněné krémem.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:10

    Aby šly sundat dobře. Nesmí se natáčet až úpně ke kraji. Nedělá mi takový problém je sundat, jako je natáčet. Ale jako cukroví jsou dobré a efektní. Potírám je studené. Peču na peč. papíru- vlastně vše když člověk peče víc papír na plechu se dá použít i opakovaně.

  • Svatava Týmová | 8. 12. 2007 20:30

    Používají se na to malé kovové trubičky. Těsto je sice dost mastné, ale moc dobře sundat nejdou. Musí se dát dolů ještě za tepla. Mám takový fígl - upečenou trubičku vezmu do papírového ubrousku a druhou rukou za pomocí kleští vytáhnu kovovou trubičku. Suché vydrží docela dlouho, možno naplnit až pár dní před podáváním, ale musí se pak trochu uležet.

  • Helena Matějková | 6. 12. 2007 10:12

    A jaké trubičky, kovové nebo skleněné. A potíráte je a nebo to jde snadno dolu jak už již se zmínila přede mnou paní, děkuji

  • Anonym | 29. 11. 2007 21:51

    Je třeba formičky mastit mastným papírem, nebo jdou upečené trubičky dolů snadno? Jak dlouho před Vánocemi se dají péci?

  • Růža. H | 2. 11. 2007 14:04

    Ano,jsou výborné.Ale já máčím jen konce do čokolády a plním máslovým krémem.Dělám je každý rok na vánoce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Pizza

Pizza

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Boloňské špagety
Boloňské špagety
12
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Roxette exkluzivně o svém návratu: Praha je vždy lahůdka! Per zavzpomínal na Ivana Hlinku

Roxette exkluzivně o svém návratu: Praha je vždy lahůdka! Per zavzpomínal na Ivana Hlinku

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Další doporučené recepty:

Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s tuňákem
Černá čočka s tuňákem
Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Černá čočka se zeleninou - salát nebo…
Černo-bílé kokořezy
Černo-bílé kokořezy
Černobílý vánoční dort
Černobílý vánoční dort
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
  • Recepty.cz
  • Černé trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact