Na vál proseju mouku, přidám ostatní suroviny, zpracuji a vyválím těsto o síle 2 mm - doporučuji válet na pečící papír. Radýlkem nakrájím na obdélníky 4x6 cm a natáčím na trubičky - ke koupení v domácích potřebách. Na potřený plech nebo vyložený pečícím papírem, já používám papír a péct asi 10 minut. Vychladlé polít čokoládou a plnit pařížskou šlehačkou nebo máslovým krémem.
2
**Tip:** namáčím do polevy mašlovačku, trubičku napíchnu vždy na vařečku a potírám ze všech stran - vytvoří vzhled dřeva.
Trubičky jsou moc dobré. Dělám každé Vánoce, konce namáčím v čokoládě a plním kávovým krémem.
Zdenka Krajíčková
|16. 12. 2007 19:36
Na kolik stupňů se to peče?
Marsí
|10. 12. 2007 11:26
Tak já naopak točím trubičky k jednomu okraji a za ten druhý pak pohodlně držím a sundávám skoro zatepla.Pravda palečky někdy pálí, ale když, tak použiji kuchyňskou rukavici. A aby byla jedna jako druhá, mám na to z papíru vystřižený obdélníček a ten na těsto pokládám a podle toho krájím. Konce namáčím do čokoládové polevy už když jsou naplněné krémem.
Radka Hudská
|9. 12. 2007 07:10
Aby šly sundat dobře. Nesmí se natáčet až úpně ke kraji. Nedělá mi takový problém je sundat, jako je natáčet. Ale jako cukroví jsou dobré a efektní. Potírám je studené. Peču na peč. papíru- vlastně vše když člověk peče víc papír na plechu se dá použít i opakovaně.
Svatava Týmová
|8. 12. 2007 20:30
Používají se na to malé kovové trubičky. Těsto je sice dost mastné, ale moc dobře sundat nejdou. Musí se dát dolů ještě za tepla. Mám takový fígl - upečenou trubičku vezmu do papírového ubrousku a druhou rukou za pomocí kleští vytáhnu kovovou trubičku. Suché vydrží docela dlouho, možno naplnit až pár dní před podáváním, ale musí se pak trochu uležet.
Helena Matějková
|6. 12. 2007 10:12
A jaké trubičky, kovové nebo skleněné. A potíráte je a nebo to jde snadno dolu jak už již se zmínila přede mnou paní, děkuji
Anonym
|29. 11. 2007 21:51
Je třeba formičky mastit mastným papírem, nebo jdou upečené trubičky dolů snadno? Jak dlouho před Vánocemi se dají péci?
Růža. H
|2. 11. 2007 14:04
Ano,jsou výborné.Ale já máčím jen konce do čokolády a plním máslovým krémem.Dělám je každý rok na vánoce.