• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Černé trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Černé trubičky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černé trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 70
      g mleté ořechy
    • 180
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Na vál proseju mouku, přidám ostatní suroviny, zpracuji a vyválím těsto o síle 2 mm - doporučuji válet na pečící papír. Radýlkem nakrájím na obdélníky 4x6 cm a natáčím na trubičky - ke koupení v domácích potřebách. Na potřený plech nebo vyložený pečícím papírem, já používám papír a péct asi 10 minut. Vychladlé polít čokoládou a plnit pařížskou šlehačkou nebo máslovým krémem.
2
**Tip:** namáčím do polevy mašlovačku, trubičku napíchnu vždy na vařečku a potírám ze všech stran - vytvoří vzhled dřeva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva1 | 6. 7. 2015 09:19

    Přidávám foto :-)

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:07

    Trubičky jsou moc dobré. Dělám každé Vánoce, konce namáčím v čokoládě a plním kávovým krémem.

  • Zdenka Krajíčková | 16. 12. 2007 19:36

    Na kolik stupňů se to peče?

  • Marsí | 10. 12. 2007 11:26

    Tak já naopak točím trubičky k jednomu okraji a za ten druhý pak pohodlně držím a sundávám skoro zatepla.Pravda palečky někdy pálí, ale když, tak použiji kuchyňskou rukavici. A aby byla jedna jako druhá, mám na to z papíru vystřižený obdélníček a ten na těsto pokládám a podle toho krájím. Konce namáčím do čokoládové polevy už když jsou naplněné krémem.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:10

    Aby šly sundat dobře. Nesmí se natáčet až úpně ke kraji. Nedělá mi takový problém je sundat, jako je natáčet. Ale jako cukroví jsou dobré a efektní. Potírám je studené. Peču na peč. papíru- vlastně vše když člověk peče víc papír na plechu se dá použít i opakovaně.

  • Svatava Týmová | 8. 12. 2007 20:30

    Používají se na to malé kovové trubičky. Těsto je sice dost mastné, ale moc dobře sundat nejdou. Musí se dát dolů ještě za tepla. Mám takový fígl - upečenou trubičku vezmu do papírového ubrousku a druhou rukou za pomocí kleští vytáhnu kovovou trubičku. Suché vydrží docela dlouho, možno naplnit až pár dní před podáváním, ale musí se pak trochu uležet.

  • Helena Matějková | 6. 12. 2007 10:12

    A jaké trubičky, kovové nebo skleněné. A potíráte je a nebo to jde snadno dolu jak už již se zmínila přede mnou paní, děkuji

  • Anonym | 29. 11. 2007 21:51

    Je třeba formičky mastit mastným papírem, nebo jdou upečené trubičky dolů snadno? Jak dlouho před Vánocemi se dají péci?

  • Růža. H | 2. 11. 2007 14:04

    Ano,jsou výborné.Ale já máčím jen konce do čokolády a plním máslovým krémem.Dělám je každý rok na vánoce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Kakaovník

Kakaovník

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Chilli con carne
Chilli con carne
17
Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží
Vepřová kýta na kousky s…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s tuňákem
Černá čočka s tuňákem
Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Černá čočka se zeleninou - salát nebo…
Černo-bílé kokořezy
Černo-bílé kokořezy
Černobílý vánoční dort
Černobílý vánoční dort
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
  • Recepty.cz
  • Černé trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact