• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Černé trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Černé trubičky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Černé trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 70
      g mleté ořechy
    • 180
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Na vál proseju mouku, přidám ostatní suroviny, zpracuji a vyválím těsto o síle 2 mm - doporučuji válet na pečící papír. Radýlkem nakrájím na obdélníky 4x6 cm a natáčím na trubičky - ke koupení v domácích potřebách. Na potřený plech nebo vyložený pečícím papírem, já používám papír a péct asi 10 minut. Vychladlé polít čokoládou a plnit pařížskou šlehačkou nebo máslovým krémem.
2
**Tip:** namáčím do polevy mašlovačku, trubičku napíchnu vždy na vařečku a potírám ze všech stran - vytvoří vzhled dřeva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva1 | 6. 7. 2015 09:19

    Přidávám foto :-)

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:07

    Trubičky jsou moc dobré. Dělám každé Vánoce, konce namáčím v čokoládě a plním kávovým krémem.

  • Zdenka Krajíčková | 16. 12. 2007 19:36

    Na kolik stupňů se to peče?

  • Marsí | 10. 12. 2007 11:26

    Tak já naopak točím trubičky k jednomu okraji a za ten druhý pak pohodlně držím a sundávám skoro zatepla.Pravda palečky někdy pálí, ale když, tak použiji kuchyňskou rukavici. A aby byla jedna jako druhá, mám na to z papíru vystřižený obdélníček a ten na těsto pokládám a podle toho krájím. Konce namáčím do čokoládové polevy už když jsou naplněné krémem.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:10

    Aby šly sundat dobře. Nesmí se natáčet až úpně ke kraji. Nedělá mi takový problém je sundat, jako je natáčet. Ale jako cukroví jsou dobré a efektní. Potírám je studené. Peču na peč. papíru- vlastně vše když člověk peče víc papír na plechu se dá použít i opakovaně.

  • Svatava Týmová | 8. 12. 2007 20:30

    Používají se na to malé kovové trubičky. Těsto je sice dost mastné, ale moc dobře sundat nejdou. Musí se dát dolů ještě za tepla. Mám takový fígl - upečenou trubičku vezmu do papírového ubrousku a druhou rukou za pomocí kleští vytáhnu kovovou trubičku. Suché vydrží docela dlouho, možno naplnit až pár dní před podáváním, ale musí se pak trochu uležet.

  • Helena Matějková | 6. 12. 2007 10:12

    A jaké trubičky, kovové nebo skleněné. A potíráte je a nebo to jde snadno dolu jak už již se zmínila přede mnou paní, děkuji

  • Anonym | 29. 11. 2007 21:51

    Je třeba formičky mastit mastným papírem, nebo jdou upečené trubičky dolů snadno? Jak dlouho před Vánocemi se dají péci?

  • Růža. H | 2. 11. 2007 14:04

    Ano,jsou výborné.Ale já máčím jen konce do čokolády a plním máslovým krémem.Dělám je každý rok na vánoce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Pečený losos

Pečený losos

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Domácí nugát

Domácí nugát

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

44
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s tuňákem
Černá čočka s tuňákem
Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Černá čočka se zeleninou - salát nebo…
Černo-bílé kokořezy
Černo-bílé kokořezy
Černobílý vánoční dort
Černobílý vánoční dort
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
  • Recepty.cz
  • Černé trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact