Vejce, cukr a máslo se tře do pěny (babička to dělala ručně půl hodiny, ale my už používáme šlehač), pak se přidá kakao, ořechy, rum, citr, šťáva i kůra. Zamíchat a postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a meltu i s lógrem. Peče se zvolna.
2
Z tohoto těsta lze dělat nejen řezy, ale dortový korpus. Opravdu to má mnohostrané využití. Řezy se mohou polít jakoukoliv polevou (čokoládová, kakaová, kávová, rumová, citronová atp.)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzka N. Nováková
|27. 3. 2008 15:24
Meltu mám ráda, dělám jí jako nápoj ke sladké snídani. I už skoro dospělé děti jí mají rády. Je dobrý nápad jí dát do koláče, ale dávat tam i ten "lógr" ? Jak je tam cítit? Jako oříšky nebo mák? Nevadí tam? Asi ten lógr nejdříve ochutnám po uvařené meltě a uvidím :-).