• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Napište svůj komentář k receptu

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 80
      g máslo cca
    • moučkový cukr na posypání
    • vanilkový cukr nebo krupicový, dle chuti
    • 400
      g listové těsto cereální NOWACO - v balení 3 ks
    • rozinky máčené v rumu, dle chuti
    • 2
      ks rohlík starší, nejlépe loupáčky, cca 1 -
    • citronová kůra dle chuti
    • nasekané ořechy nebo strouhaný kokos, dle chuti
    • rozšlehané vejce na potření
    • hrušky nebo jablka - oloupaná, nastrouhaná na plátky či nudličky
    • skořice - mletá dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Cereální těsto necháme rozmrazit, vyválíme z něj na pomoučněném stole tři čtverce cca 25x25 cm. Na každý plát nastrouháme vrstvičku starších loupáčků (rohlíků), která nám podrží přebytečnou šťávu z hrušek či jablek při pečení. Na strouhankovou vrstvu dáme vrstvu jablek či hrušek, poklademe plátky másla, osladíme dle chuti, přidáme dle chuti ořechy, kůru, kokos či rozinky (brusinky) a opatrně, ale pevně zavineme, konce pevně přitiskneme k sobě. Šišky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme na dílky a před podáváním můžeme pocukrovat.

RADA: 5 tipů na pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin

Jablečný závin

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Zákusky Řezy Záviny Z ovoce Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hrušky Listové těsto Máslo Moučkový cukr Nasekané ořechy Rohlík Rozinky Rozšlehané vejce Skořice - mletá Vanilkový cukr

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

listové těsto

listové těsto

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

57
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
26
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Angreštový kompot
Angreštový kompot

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem,…
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí pekárny
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
  • Recepty.cz
  • Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact