hrušky
nebo jablka - oloupaná, nastrouhaná na plátky či nudličky
skořice - mletá
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Cereální těsto necháme rozmrazit, vyválíme z něj na pomoučněném stole tři čtverce cca 25x25 cm. Na každý plát nastrouháme vrstvičku starších loupáčků (rohlíků), která nám podrží přebytečnou šťávu z hrušek či jablek při pečení. Na strouhankovou vrstvu dáme vrstvu jablek či hrušek, poklademe plátky másla, osladíme dle chuti, přidáme dle chuti ořechy, kůru, kokos či rozinky (brusinky) a opatrně, ale pevně zavineme, konce pevně přitiskneme k sobě. Šišky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme na dílky a před podáváním můžeme pocukrovat.