• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný koláč s jáhlovou náplní

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 1
      šálek celozrnná mouka nebo směs - pohanková, grahamová, špaldová
    • 0,50
      šálek nasekané ořechy
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      ml voda
  • Náplň
    • jáhly
    • 0,75
      šálek ananasový džus nebo pomerančový džus
    • citronová šťáva
    • vanilka
    • 4
      lžíce med
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob nebo instantní kukuřičná kaše

Postup přípravy receptu

1
Jáhly rozvaříme v trojnásobném množství vody (na rozvaření je třeba alespoň 40 minut) a pak je přendáme do mixéru.
2
Zatímco se jáhly vaří, upečeme si korpus: celozrnnou mouku smícháme s posekanými ořechy, hnědým cukrem, olejem a studenou vodou a propracujeme v těsto. Pečící formu na pizzu (menší okrouhlé formy se zvednutými zvlněnými okraji) vymastíme margarínem a vysypeme moukou. Do vymazaného a vysypaného plechu rozetřeme těsto, kterému zvedneme okraje. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
3
Upečený korpus naplníme náplní: v malém hrnci svaříme džus, šťávu z citronu, trochy vanilky, medu a kukuřičného škrobu. Po zhoustnutí vmícháme směs do prosa v mixéru a zmixujeme na hladkou hmotu. Směsí naplníme páj, dobře vychladíme a podáváme s ovocem nebo s vanilkovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 4. 6. 2007 07:50

    Váš nápad s mátou není vůbec špatný, náplň jsem zatím ochucovala i nadrobno nasekanou meduňkou a taky to byla mňamka. Nápň se dá udělat i s uvařenoua různě ochucenou pohankou, pudingem, tvarohem, ovocem apod. Pučmeloud ale asi dobroty nerad :) tak ať si trhne krovkou :)

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:15

    Majko, sem tam se zde objeví Pučmeloud a kudy chodí tudy škodí :-) Ale nejvíc ho štve když si ho nikdo nevšímá. Mimochodem do tohoto koláče by určitě pasovalo jáhlové Amasaké a co ho rozmixova s trochou čerstvé chladivé máty, když je léto ?

  • Majka Přidalová | 2. 6. 2007 14:33

    Hm, zajímalo by mne, kdo recept ohodnotil pětkou a nenapsal k tomu žádný komentář...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový džus Celozrnná mouka Citronová šťáva Hnědý cukr Jáhly Kukuřičný škrob Med Nasekané ořechy Rostlinný olej Vanilka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Andělská očka

Andělská očka

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

77
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
57
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Máslové řízky
Máslové řízky
34
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Madonna slaví měsíc hrdosti: Bez podprsenky, zato s milionem filtrů

Madonna slaví měsíc hrdosti: Bez podprsenky, zato s milionem filtrů

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact