• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný koláč s jáhlovou náplní

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 1
      šálek celozrnná mouka nebo směs - pohanková, grahamová, špaldová
    • 0,50
      šálek nasekané ořechy
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      ml voda
  • Náplň
    • jáhly
    • 0,75
      šálek ananasový džus nebo pomerančový džus
    • citronová šťáva
    • vanilka
    • 4
      lžíce med
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob nebo instantní kukuřičná kaše

Postup přípravy receptu

1
Jáhly rozvaříme v trojnásobném množství vody (na rozvaření je třeba alespoň 40 minut) a pak je přendáme do mixéru.
2
Zatímco se jáhly vaří, upečeme si korpus: celozrnnou mouku smícháme s posekanými ořechy, hnědým cukrem, olejem a studenou vodou a propracujeme v těsto. Pečící formu na pizzu (menší okrouhlé formy se zvednutými zvlněnými okraji) vymastíme margarínem a vysypeme moukou. Do vymazaného a vysypaného plechu rozetřeme těsto, kterému zvedneme okraje. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
3
Upečený korpus naplníme náplní: v malém hrnci svaříme džus, šťávu z citronu, trochy vanilky, medu a kukuřičného škrobu. Po zhoustnutí vmícháme směs do prosa v mixéru a zmixujeme na hladkou hmotu. Směsí naplníme páj, dobře vychladíme a podáváme s ovocem nebo s vanilkovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 4. 6. 2007 07:50

    Váš nápad s mátou není vůbec špatný, náplň jsem zatím ochucovala i nadrobno nasekanou meduňkou a taky to byla mňamka. Nápň se dá udělat i s uvařenoua různě ochucenou pohankou, pudingem, tvarohem, ovocem apod. Pučmeloud ale asi dobroty nerad :) tak ať si trhne krovkou :)

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:15

    Majko, sem tam se zde objeví Pučmeloud a kudy chodí tudy škodí :-) Ale nejvíc ho štve když si ho nikdo nevšímá. Mimochodem do tohoto koláče by určitě pasovalo jáhlové Amasaké a co ho rozmixova s trochou čerstvé chladivé máty, když je léto ?

  • Majka Přidalová | 2. 6. 2007 14:33

    Hm, zajímalo by mne, kdo recept ohodnotil pětkou a nenapsal k tomu žádný komentář...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový džus Celozrnná mouka Citronová šťáva Hnědý cukr Jáhly Kukuřičný škrob Med Nasekané ořechy Rostlinný olej Vanilka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

49
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
48
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
43
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
34
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
32
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact