• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný chléb z domácí pekárny

autor: rottor
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml voda
    • 200
      g žitná mouka
    • 100
      g špaldová mouka
    • 400
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 2
      lžíce pohanková mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička fenykl
    • 1
      lžička anýz
    • 1
      lžička koriandr
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička cukr
    • 20
      g droždí 1/2 kostky
    • kyselina askorbová ze použít krystalickou na špičku nože nebo injekční 1/2 ampule
    • 40
      ml olivový olej 20-40
    • 20
      g slunečnicová semínka 60-100
    • 20
      g dýně
    • 20
      g sezam
    • 20
      g ořechy
    • 20
      g lněná semínka
    • 2
      lžíce ovesné vločky

Postup přípravy receptu

1
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat dřevěnou hůlkou. Pokud se těsto drobí, přidám trochu vody nebo oleje. Pokud je těsto řídké, přidám trochu mouky. Vznikne vláčné těsto, které se nelepí na stěny pečicí nádoby a ani se nedrobí. Po ukončení programu Sprint ještě nastavím program Pečení na 30 minut.
2
Kyselina askorbová není nezbytná, ale těsto s ní lépe kyne.
3
Obrázkový postup k receptu najdete http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1006
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • upman | 11. 7. 2015 09:44

    Paradni recept vysel na 1, vlastni cerstve mleta mouka, sacek suseneho drozdi a pouze 1 lzicka soli. Program Celozrnny chleb na pekarne. Diky za recept

  • Martina | 24. 3. 2015 13:48

    Skvělý repcept chlebík se povedl. Já používám mouku z Prodejny ve mlýně. Odebírají mouku přímo ze mlýna a peče se mi s ní skvěle :-) Mouku si u nich objednávám přes e-shop a zatím jsem vždycky byla spokojená. 8-)

  • Lucy | 28. 5. 2014 13:38

    Já mám tuhle domácí pekárnu http://domaci-pekarny.hyperzbozi.cz/moulinex-ow610131#.U4XI0KwzTlc a jsem spokojená! Zvládne i bezlepkový chleba, kynuté těsto i bagety. Navíc se dá nastavit i na menší množství těsta.

  • Petr Kümmel | 9. 4. 2008 23:05

    Používám hladkou celozrnnou mouku BIO HARMONIE, pšeničnou, špaldovou a žitnou. je běžně k dostání v obchodech Billa, Albert, Globus ap. Většinou bývá v oddělení zdravé výživy. Viz fotografie v obrázkovém postupu.

  • Vančišinová Magdalena | 4. 4. 2008 09:07

    Chtěla jsem se zeptat, jakou mouku používáte na chleba např.celozrnný a kde ji kupujete?

  • Jarka z Bratislavy | 1. 4. 2008 12:01

    Ďakujem za všetky dobré rady. Vyskúšam a potom poviem, kde som robila chybu.

  • Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:46

    Odpověď pro Jarku z Bratislavy: dejte nejprve olej na háky v pekárně, pak vlažnou vodu, cukr, sůl, koření,kyselinu citronovou-askorbovou, nahoru mouku a teprve nahoru kvasnice. Voda může být max. vlažná. Dejte také trochu víc soli, droždí stačí 1/4 na 3/4 kg mouky. Také nám dříve chléb překynul, dříve jsme používali program sprint, teď už jen celozrnný. S žitnou moukou opatrně - raději méně a více třeba vloček - chléb s žitnou m. hůře kyne.

  • Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:36

    Celozrnný chleba pečeme na program celozrnný, protože se 2x přemíchá a lépe chutná, kůrku nastavíme na tmavou.V pekárně pak necháme "dojít" asi 15 minut, paky vyděláme. Dáváme 1/4 kostky droždí, cukru 1 lžičku, soli ale více - 2,5 lžičky mořské. Kyselinu citronovou použiváme také, aby nebyly "cítit" kvasnice. Semínka - zejména dýňové - proplachujeme horkou vodou.

  • Jarka O. | 31. 3. 2008 19:57

    Sprint trvá 1:58. Pokud máte u pekárny program Sladký, mohl by ho nahradit.

  • Věra Novotná | 31. 3. 2008 19:09

    Jarko, na 500 g mouky dávám 10 g živých kvasnic. Mám to odzkoušené a ještě se mi "ušák" nepovedl. Vyzkoušejte. Se sušenými Vám bohužel neporadím, ty vůbec nepoužívám.

  • Petr Kümmel | 31. 3. 2008 18:56

    Vladkka správně radí, že chléb se po vychladnutí zhroutí, je-li moc nakynutý. Zkuste ubrat vody. Použijte asi 1/3 žitné mouky, která obsahuje méně lepku než pšeničná a méně kyne. Pokud použijete pouze žitnou mouku, nebude chléb kynout skoro vůbec. Zkuste použít celozrnnou mouku, která take kyne méně než mouka vymílaná. Po uhnětení by z těsta měla vzniknout dost tuhá hrouda, která se nelepí na stěny a neroztéká se.Program sprint trvá celkem asi 2 hodiny. 1 hodina hnětení a kynutí, 1 hodina pečení.

  • Vladkka | 31. 3. 2008 17:11

    Pokud se vám chléb propadá, tak dáváte moc vody, nebo moc droždí.

  • Jarka z Bratislavy | 31. 3. 2008 15:08

    Často pečiem chlieb v domácej pekárni. Jedno sa mi však nepáči, na povrchu je bledý a na konci pečenia sa tak prepadne. Na 500 g múky dávam 300 ml vody a 20 g živých kvasníc, alebo kopcovú lyžičku sušených. Obsah vody som preto oproti receptu znížila o 20 ml, a predsa po krásnom nakysnutí povrch sa zrúti. a je biely.Poradí mi niekto?

  • Jiřule Michalková | 31. 3. 2008 14:04

    prosim,jak dlouho trvá program sprint ?...abych našla odpovídající program....a vykynutý chleba se najednou propadl...čím to může být způsobeno ?! Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Dýně Fenykl Kmín Koriandr Kyselina askorbová Lněná semínka Olivový olej Ořechy Ovesné vločky Pohanková mouka Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Papriková pasta

Papriková pasta

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

119
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
78
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
28
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem,…
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact