• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný chléb z domácí pekárny

autor: rottor
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml voda
    • 200
      g žitná mouka
    • 100
      g špaldová mouka
    • 400
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 2
      lžíce pohanková mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička fenykl
    • 1
      lžička anýz
    • 1
      lžička koriandr
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička cukr
    • 20
      g droždí 1/2 kostky
    • kyselina askorbová ze použít krystalickou na špičku nože nebo injekční 1/2 ampule
    • 40
      ml olivový olej 20-40
    • 20
      g slunečnicová semínka 60-100
    • 20
      g dýně
    • 20
      g sezam
    • 20
      g ořechy
    • 20
      g lněná semínka
    • 2
      lžíce ovesné vločky

Postup přípravy receptu

1
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat dřevěnou hůlkou. Pokud se těsto drobí, přidám trochu vody nebo oleje. Pokud je těsto řídké, přidám trochu mouky. Vznikne vláčné těsto, které se nelepí na stěny pečicí nádoby a ani se nedrobí. Po ukončení programu Sprint ještě nastavím program Pečení na 30 minut.
2
Kyselina askorbová není nezbytná, ale těsto s ní lépe kyne.
3
Obrázkový postup k receptu najdete http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1006
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • upman | 11. 7. 2015 09:44

    Paradni recept vysel na 1, vlastni cerstve mleta mouka, sacek suseneho drozdi a pouze 1 lzicka soli. Program Celozrnny chleb na pekarne. Diky za recept

  • Martina | 24. 3. 2015 13:48

    Skvělý repcept chlebík se povedl. Já používám mouku z Prodejny ve mlýně. Odebírají mouku přímo ze mlýna a peče se mi s ní skvěle :-) Mouku si u nich objednávám přes e-shop a zatím jsem vždycky byla spokojená. 8-)

  • Lucy | 28. 5. 2014 13:38

    Já mám tuhle domácí pekárnu http://domaci-pekarny.hyperzbozi.cz/moulinex-ow610131#.U4XI0KwzTlc a jsem spokojená! Zvládne i bezlepkový chleba, kynuté těsto i bagety. Navíc se dá nastavit i na menší množství těsta.

  • Petr Kümmel | 9. 4. 2008 23:05

    Používám hladkou celozrnnou mouku BIO HARMONIE, pšeničnou, špaldovou a žitnou. je běžně k dostání v obchodech Billa, Albert, Globus ap. Většinou bývá v oddělení zdravé výživy. Viz fotografie v obrázkovém postupu.

  • Vančišinová Magdalena | 4. 4. 2008 09:07

    Chtěla jsem se zeptat, jakou mouku používáte na chleba např.celozrnný a kde ji kupujete?

  • Jarka z Bratislavy | 1. 4. 2008 12:01

    Ďakujem za všetky dobré rady. Vyskúšam a potom poviem, kde som robila chybu.

  • Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:46

    Odpověď pro Jarku z Bratislavy: dejte nejprve olej na háky v pekárně, pak vlažnou vodu, cukr, sůl, koření,kyselinu citronovou-askorbovou, nahoru mouku a teprve nahoru kvasnice. Voda může být max. vlažná. Dejte také trochu víc soli, droždí stačí 1/4 na 3/4 kg mouky. Také nám dříve chléb překynul, dříve jsme používali program sprint, teď už jen celozrnný. S žitnou moukou opatrně - raději méně a více třeba vloček - chléb s žitnou m. hůře kyne.

  • Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:36

    Celozrnný chleba pečeme na program celozrnný, protože se 2x přemíchá a lépe chutná, kůrku nastavíme na tmavou.V pekárně pak necháme "dojít" asi 15 minut, paky vyděláme. Dáváme 1/4 kostky droždí, cukru 1 lžičku, soli ale více - 2,5 lžičky mořské. Kyselinu citronovou použiváme také, aby nebyly "cítit" kvasnice. Semínka - zejména dýňové - proplachujeme horkou vodou.

  • Jarka O. | 31. 3. 2008 19:57

    Sprint trvá 1:58. Pokud máte u pekárny program Sladký, mohl by ho nahradit.

  • Věra Novotná | 31. 3. 2008 19:09

    Jarko, na 500 g mouky dávám 10 g živých kvasnic. Mám to odzkoušené a ještě se mi "ušák" nepovedl. Vyzkoušejte. Se sušenými Vám bohužel neporadím, ty vůbec nepoužívám.

  • Petr Kümmel | 31. 3. 2008 18:56

    Vladkka správně radí, že chléb se po vychladnutí zhroutí, je-li moc nakynutý. Zkuste ubrat vody. Použijte asi 1/3 žitné mouky, která obsahuje méně lepku než pšeničná a méně kyne. Pokud použijete pouze žitnou mouku, nebude chléb kynout skoro vůbec. Zkuste použít celozrnnou mouku, která take kyne méně než mouka vymílaná. Po uhnětení by z těsta měla vzniknout dost tuhá hrouda, která se nelepí na stěny a neroztéká se.Program sprint trvá celkem asi 2 hodiny. 1 hodina hnětení a kynutí, 1 hodina pečení.

  • Vladkka | 31. 3. 2008 17:11

    Pokud se vám chléb propadá, tak dáváte moc vody, nebo moc droždí.

  • Jarka z Bratislavy | 31. 3. 2008 15:08

    Často pečiem chlieb v domácej pekárni. Jedno sa mi však nepáči, na povrchu je bledý a na konci pečenia sa tak prepadne. Na 500 g múky dávam 300 ml vody a 20 g živých kvasníc, alebo kopcovú lyžičku sušených. Obsah vody som preto oproti receptu znížila o 20 ml, a predsa po krásnom nakysnutí povrch sa zrúti. a je biely.Poradí mi niekto?

  • Jiřule Michalková | 31. 3. 2008 14:04

    prosim,jak dlouho trvá program sprint ?...abych našla odpovídající program....a vykynutý chleba se najednou propadl...čím to může být způsobeno ?! Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Dýně Fenykl Kmín Koriandr Kyselina askorbová Lněná semínka Olivový olej Ořechy Ovesné vločky Pohanková mouka Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

124
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
44
Vaječný koňak
Vaječný koňak
35
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
31
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
31
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem,…
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact