• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný chléb z domácí pekárny

autor: rottor
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml voda
    • 200
      g žitná mouka
    • 100
      g špaldová mouka
    • 400
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 2
      lžíce pohanková mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička fenykl
    • 1
      lžička anýz
    • 1
      lžička koriandr
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička cukr
    • 20
      g droždí 1/2 kostky
    • kyselina askorbová ze použít krystalickou na špičku nože nebo injekční 1/2 ampule
    • 40
      ml olivový olej 20-40
    • 20
      g slunečnicová semínka 60-100
    • 20
      g dýně
    • 20
      g sezam
    • 20
      g ořechy
    • 20
      g lněná semínka
    • 2
      lžíce ovesné vločky

Postup přípravy receptu

1
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat dřevěnou hůlkou. Pokud se těsto drobí, přidám trochu vody nebo oleje. Pokud je těsto řídké, přidám trochu mouky. Vznikne vláčné těsto, které se nelepí na stěny pečicí nádoby a ani se nedrobí. Po ukončení programu Sprint ještě nastavím program Pečení na 30 minut.
2
Kyselina askorbová není nezbytná, ale těsto s ní lépe kyne.
3
Obrázkový postup k receptu najdete http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1006
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • upman | 11. 7. 2015 09:44

    Paradni recept vysel na 1, vlastni cerstve mleta mouka, sacek suseneho drozdi a pouze 1 lzicka soli. Program Celozrnny chleb na pekarne. Diky za recept

  • Martina | 24. 3. 2015 13:48

    Skvělý repcept chlebík se povedl. Já používám mouku z Prodejny ve mlýně. Odebírají mouku přímo ze mlýna a peče se mi s ní skvěle :-) Mouku si u nich objednávám přes e-shop a zatím jsem vždycky byla spokojená. 8-)

  • Lucy | 28. 5. 2014 13:38

    Já mám tuhle domácí pekárnu http://domaci-pekarny.hyperzbozi.cz/moulinex-ow610131#.U4XI0KwzTlc a jsem spokojená! Zvládne i bezlepkový chleba, kynuté těsto i bagety. Navíc se dá nastavit i na menší množství těsta.

  • Petr Kümmel | 9. 4. 2008 23:05

    Používám hladkou celozrnnou mouku BIO HARMONIE, pšeničnou, špaldovou a žitnou. je běžně k dostání v obchodech Billa, Albert, Globus ap. Většinou bývá v oddělení zdravé výživy. Viz fotografie v obrázkovém postupu.

  • Vančišinová Magdalena | 4. 4. 2008 09:07

    Chtěla jsem se zeptat, jakou mouku používáte na chleba např.celozrnný a kde ji kupujete?

  • Jarka z Bratislavy | 1. 4. 2008 12:01

    Ďakujem za všetky dobré rady. Vyskúšam a potom poviem, kde som robila chybu.

  • Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:46

    Odpověď pro Jarku z Bratislavy: dejte nejprve olej na háky v pekárně, pak vlažnou vodu, cukr, sůl, koření,kyselinu citronovou-askorbovou, nahoru mouku a teprve nahoru kvasnice. Voda může být max. vlažná. Dejte také trochu víc soli, droždí stačí 1/4 na 3/4 kg mouky. Také nám dříve chléb překynul, dříve jsme používali program sprint, teď už jen celozrnný. S žitnou moukou opatrně - raději méně a více třeba vloček - chléb s žitnou m. hůře kyne.

  • Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:36

    Celozrnný chleba pečeme na program celozrnný, protože se 2x přemíchá a lépe chutná, kůrku nastavíme na tmavou.V pekárně pak necháme "dojít" asi 15 minut, paky vyděláme. Dáváme 1/4 kostky droždí, cukru 1 lžičku, soli ale více - 2,5 lžičky mořské. Kyselinu citronovou použiváme také, aby nebyly "cítit" kvasnice. Semínka - zejména dýňové - proplachujeme horkou vodou.

  • Jarka O. | 31. 3. 2008 19:57

    Sprint trvá 1:58. Pokud máte u pekárny program Sladký, mohl by ho nahradit.

  • Věra Novotná | 31. 3. 2008 19:09

    Jarko, na 500 g mouky dávám 10 g živých kvasnic. Mám to odzkoušené a ještě se mi "ušák" nepovedl. Vyzkoušejte. Se sušenými Vám bohužel neporadím, ty vůbec nepoužívám.

  • Petr Kümmel | 31. 3. 2008 18:56

    Vladkka správně radí, že chléb se po vychladnutí zhroutí, je-li moc nakynutý. Zkuste ubrat vody. Použijte asi 1/3 žitné mouky, která obsahuje méně lepku než pšeničná a méně kyne. Pokud použijete pouze žitnou mouku, nebude chléb kynout skoro vůbec. Zkuste použít celozrnnou mouku, která take kyne méně než mouka vymílaná. Po uhnětení by z těsta měla vzniknout dost tuhá hrouda, která se nelepí na stěny a neroztéká se.Program sprint trvá celkem asi 2 hodiny. 1 hodina hnětení a kynutí, 1 hodina pečení.

  • Vladkka | 31. 3. 2008 17:11

    Pokud se vám chléb propadá, tak dáváte moc vody, nebo moc droždí.

  • Jarka z Bratislavy | 31. 3. 2008 15:08

    Často pečiem chlieb v domácej pekárni. Jedno sa mi však nepáči, na povrchu je bledý a na konci pečenia sa tak prepadne. Na 500 g múky dávam 300 ml vody a 20 g živých kvasníc, alebo kopcovú lyžičku sušených. Obsah vody som preto oproti receptu znížila o 20 ml, a predsa po krásnom nakysnutí povrch sa zrúti. a je biely.Poradí mi niekto?

  • Jiřule Michalková | 31. 3. 2008 14:04

    prosim,jak dlouho trvá program sprint ?...abych našla odpovídající program....a vykynutý chleba se najednou propadl...čím to může být způsobeno ?! Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Dýně Fenykl Kmín Koriandr Kyselina askorbová Lněná semínka Olivový olej Ořechy Ovesné vločky Pohanková mouka Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

108
Dýňová tortila
Dýňová tortila
101
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
75
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
70
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Tarhoňa se zeleninou
Tarhoňa se zeleninou

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Další doporučené recepty:

Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem,…
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact