• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 380
      g hladká mouka
    • 380
      g celozrnná mouka
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička cukr
    • 550
      ml voda
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny nalijeme vodu a přidáme všechny suché ingredience. Před kynutím posypeme celým kmínem.
2
Program: KLASIK, velikost II.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirek | 9. 11. 2014 17:14

    Nevím proč je ten recept má v názvu celoznný když je tam polovina hladké mouky. Celozrnné pečivo musí mít min. 80% mouky celozrnné. :-(

  • dagmoš | 31. 12. 2012 13:07

    hoooooooooooooooooooooooooooooooooooovno

  • Mirka | 23. 5. 2011 13:36

    dobrý den, udělala jsem chleba podle vašeho receptu a na povrchu je krásný propečený ale uvnitř ještě nedopečený, mám asi vadnou pekárnu, že?

  • Tereza J. | 15. 5. 2008 12:20

    Ak máte ušák, tak tam bolo veľa droždia, cesto rýchlo vykyslo a potom spadlo. Dajte menej droždia. Ešte jedna rada pre pekárky : skúsenosťou som prišla na to, že ak sa dáva viac celozrnnej múky, je lepšie pridávať nie hladkú, ale polohrubú múku.

  • RadkaR | 14. 5. 2008 21:09

    tak nevím kde se stala chyba, ale peče se mi pěkný ušák - dala jsem 2 lžičky sušeného droždí a asi to je moc. Snad bude alespoň chuťově dobrý.

  • Jarka O. | 17. 1. 2008 17:50

    Také moc dobrý chleba, pekla jsem včera. Kmín jsem dala dovnitř a přidala hrst lněných semínek. Dávám 1.

  • Máří | 16. 1. 2008 20:37

    Místo fenyklu můžete zkusit anýz.

  • Tereza J. | 16. 1. 2008 19:34

    Martin, ďakujem za radu, kmín pridávam, aj koriander môžem, ale fenyklové semená príliš nemám v obľube. Fenykel ako zeleninu áno, semienka veľmi nie. Ale ten koriander vyskúšam.

  • MartinV | 16. 1. 2008 08:58

    Zkuste do těsta přidat směs drceného koření kmín / fenykl / koriandr v poměru cca 2:1:1, množství podle chuti, okolo 1 lžičky. Zajímavá je i verze s čerstvě namletým čtyřbarevným pepřem, nehodí se ale pro sladké použití chleba.

  • Tereza J. | 15. 1. 2008 13:36

    Jarka už odpovedala, SPRINT trvá 1:58, už pečiem len na ňom, pretože keď som prvýkrát piekla na KLASIK-u, zdala sa mi hrubá kôrka, možno to bola moja chyba, neviem. Ten SPRINT mi vyhovuje, piekla som v ňom už aj so sušeným droždím a bolo to v pohode. Mám pekáreň ETA Siesta, toto množstvo bolo tak na plnú pekáreň:))) Viac by tam už nevošlo. Ale v manuáli som našla recept na toto množstvo, len druh múky som zamenila, tak som to tam dala. Bol výborný, len nabudúce dám rascu aj do cesta, my máme radi rascové chleby.

  • Jarka O. | 15. 1. 2008 12:50

    Sprint by měl trvat 1:58, tedy necelé dvě hodiny. Je to ideální program, když je čerstvé droždí. Nemáte-li sprint, bude tam něco jako Quick nebo Sladký

  • Jana | 15. 1. 2008 10:52

    Tak jak jsem si, Terezko, myslela, že mám pekárnu jak hrom, když mám na množství 1000 a 1250 gr, ale vidím, že vy máte ještě větší, takže budu množstí surovin dělit, nevadí. Jak dlouho ale prosím u vás trvá, než proběhne celý program sprint? Já tenhle nemám, ale určitě je tam, jen pod jiným názvem, takové rozdíly v pekárnách zase nejsou. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Grilované kuře

Grilované kuře

Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

263
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
238
Dýňová tortila
Dýňová tortila
230
Máslové řízky
Máslové řízky
16
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Další doporučené recepty:

Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky
Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky
Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem,…
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
  • Recepty.cz
  • Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact