• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnné pečivo (bezvaječné)
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnné pečivo (bezvaječné)

autor: jennis83
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnné pečivo (bezvaječné)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balení droždí
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • 1
      lžička cukr
    • otruby
    • ovesné vločky
    • slunečnicová semínka
    • sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Postup: 1. Mléko ohřejeme, tak aby bylo vlažné. 2. Zaděláme kvásek: do mléka přisypeme cukr, sůl, trochu hl. mouky vše zamícháme a přidáme kvasnice. Necháme vyběhnout. 3. Přilejeme olej. 4. Dáme zbytek hl. mouky a celozrnnou mouku. Vypracujeme nelepivé těsto. Pokud se lepí, přilijeme vlažnou vodu). 5. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a dáme vykynout do předem vyhřáté trouby (cca 50 °C) na 45 min. 6. Po prvním vykynutí do těsta přidáme semínka a ostatní přísady. Dobře rukou prohněteme. 7. Vytvarujeme bochánky nebo malé bagetky (cca 10 - 12 ks) (vzhledem k semínkům se špatně tvarují housky, rohlíky atd. 8. Dáme zpět do vyhřáté trouby kynout cca 15 - 20 minut. 9. Po druhém vykynutí pečivo natřeme vlažnou slanou vodou a dáme péct na 5 minut do trouby vyhřáté na 250 °C (aby byla kůrčička) 10. Po pěti minutách troubu stáhneme na 200 °C a pečeme ještě 25 minut. 11. Po upečení pečivo opět potřeme slanou vodou a necháme vystydnout. Nejlepší jsou čerstvé! Pokud místo celozrnné mouky použijete jen hladkou (tzn. 500 g hl. mouky a vynecháte semínka a ostaní přísady), máte bílé pečivo. Do tohoto "bílého" těsta můžete přidat př. česnek, škvarky atd. Je to také moc výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivan marek | 20. 11. 2012 14:39

    na pul kila mouky jeden dl mléka se mi jeví málo. :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Otruby Ovesné vločky Rostlinný olej Sezamová semínka Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Selská směs

Selská směs

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

185
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
160
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
132
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
89
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Celozrnné pečivo (bezvaječné)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact