• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Celozrnné pečivo (bezvaječné)
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnné pečivo (bezvaječné)

autor: jennis83
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnné pečivo (bezvaječné)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balení droždí
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • 1
      lžička cukr
    • otruby
    • ovesné vločky
    • slunečnicová semínka
    • sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Postup: 1. Mléko ohřejeme, tak aby bylo vlažné. 2. Zaděláme kvásek: do mléka přisypeme cukr, sůl, trochu hl. mouky vše zamícháme a přidáme kvasnice. Necháme vyběhnout. 3. Přilejeme olej. 4. Dáme zbytek hl. mouky a celozrnnou mouku. Vypracujeme nelepivé těsto. Pokud se lepí, přilijeme vlažnou vodu). 5. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a dáme vykynout do předem vyhřáté trouby (cca 50 °C) na 45 min. 6. Po prvním vykynutí do těsta přidáme semínka a ostatní přísady. Dobře rukou prohněteme. 7. Vytvarujeme bochánky nebo malé bagetky (cca 10 - 12 ks) (vzhledem k semínkům se špatně tvarují housky, rohlíky atd. 8. Dáme zpět do vyhřáté trouby kynout cca 15 - 20 minut. 9. Po druhém vykynutí pečivo natřeme vlažnou slanou vodou a dáme péct na 5 minut do trouby vyhřáté na 250 °C (aby byla kůrčička) 10. Po pěti minutách troubu stáhneme na 200 °C a pečeme ještě 25 minut. 11. Po upečení pečivo opět potřeme slanou vodou a necháme vystydnout. Nejlepší jsou čerstvé! Pokud místo celozrnné mouky použijete jen hladkou (tzn. 500 g hl. mouky a vynecháte semínka a ostaní přísady), máte bílé pečivo. Do tohoto "bílého" těsta můžete přidat př. česnek, škvarky atd. Je to také moc výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivan marek | 20. 11. 2012 14:39

    na pul kila mouky jeden dl mléka se mi jeví málo. :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Otruby Ovesné vločky Rostlinný olej Sezamová semínka Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Žravé řezy

Žravé řezy

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
26
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Celozrnné pečivo (bezvaječné)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact