Ze všech surovin připravíme těsto, když je moc řídké, přidáme ještě mouky (tak polovinu hrnku maximálně). Pečeme na kapce oleje. Plníme rozmačkaným ovocem dle chuti smíchaným s tvarohem a medem.
A můžu se zeptat, jakou celozrnnou? Žitnou nebo pšeničnou?
misa
|23. 2. 2014 19:28
Palačinky jsou dobré jen tedy mě se lepily :-( Tak nevím špatná pánev :-(
aja
|13. 6. 2013 10:05
recept dobrý,těsto dost husté,přidala jsem necelý hrnek mléka,těsto se nelepilo je chuťově dobré,na pánvi téměř bez oleje,tak po těch 3 palačinkách jsem vlila kapičku oleje.....s nízkotučným tvarohem ušlehaným s van.cukrem a nasekanýma jahodama...mňamka veliká ;-)
Sandra
|28. 3. 2013 17:33
Díky za recept....těsto se nelepilo,netrhalo a chuťově jsou palačinky taky výborné. :-)
orlenka
|23. 1. 2013 08:09
super recept s přidáním hrnku vody, palačinky krásné, netrhaly se i když se smažily bez oleje na pánvi
Včera jsem vyzkoušela a palačinky jsou výborné. Dle rady Nikoly jsem přidala hrnek vody (jinak by bylo těsto skutečně příliš husté). Příště zkusím také z doporučované špaldové mouky. Byla to mňamka ;-)
Nikola
|26. 8. 2012 10:22
Dobry zaklad receptu, pokud chcete mít opravdu tenké palacinky a ne livance doporučuji přidat hrnek az dva vody ;-) ale jinak opravdu doporučuji třeba s tvrohem a rumem nebo s ricottou a malinama, dělám je podruhe a opravdu chutnají i tem co nemají radi dietní jídlo ) doporučuji to dělat že spalovně mouky je to úplne jemné a výtečné. Dělám je na keramické pánvi úplne bez oleje
Díky za recept :-*