• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Celoroční kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Celoroční kvašáky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celoroční kvašáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka
    • kopr
    • voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do sklenic naložíme okurky, nejlépe rozkrojené na polovinu a proložíme je koprem. Pak v hrnci hodně převaříme vodu se solí (na 1 litr vody dáme 40 g soli). Co nejteplejší slanou vodou přelijeme okurky. Během hodiny ještě vodu doplníme až po povrch sklenice. Zavíčkujeme a dáme do sklepa.
2
Osobně vyzkoušené, okurky mají chut čerstvých kvašáků i po 3 letech od naložení, dá se doplnit o jednu malou sušenou feferonu na sklenici, ale to jen pro ty kteří rádi pálivé.
3
Nejsem autorem, jen předávám k dalšímu využití.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické kvašáky

Klasické kvašáky

Kvašáky

Kvašáky

Celoroční lahůdkový salát

Celoroční lahůdkový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk | 19. 8. 2015 17:34

    prosím o zasláni receptu na kvašaky.doktor.mac@seznam.cz

  • zdeněk | 19. 8. 2015 17:30

    prosím o zaslání receptu.Děkuji Zdeněk

  • Kaca | 5. 10. 2013 20:25

    Právě jsem po měsíci otevřela první lahev a chuťově jsou výborné, jen mne zarazilo že nálev poněkud zhoustl. Je to normální?

  • Nikola | 8. 9. 2012 10:13

    Dobrý den,slyšela jsem,že se dají zavařit aji kvašáky už hotové,dají se do sklinek zalijí tím nálevem,ale nevím jak se to dlouho zavařuje,nemáte někdo s tím zkušenosti?Děkuji za odpověd

  • pepe | 28. 8. 2012 20:53

    Zdravím chtěl bych se zeptat zda by jste mě neposlala váš osvěčený recept na ty kvašáky (vlastně manželův) brouzdám po netu a nevím jaký ten recept mám skusit udělat děkuji Pepe. zubr2@seznam.cz

  • dingo | 12. 8. 2012 20:57

    Co mají tyhle vaše pokusy společné s kvašáky?? :'(

  • a.butch | 2. 8. 2011 03:41

    Moje bývalá skoro tchýně dělala tyhle nikdy nezkazitelné kvašáky, feferonka byla samozžejmostí, ale přidávala ještě ocet. Chutnaly tak šíleně dobře, že přestala dělat normální množství klasických zavařovaček od Znojma. Jen na bramborový salát a jiné jídla kde jsou potřebné. Asi 10 sklenic. Jinak se dalších 50 dělaly kvašáky Sojuz něrušimy-tak jak to píšu! Recept Střední okurky 10kg Voda 8,5L Ocet 1,2L Sůl 0,4kg Do sklenice 0,7L , na dno viný list, 2 kolečka mrkve, stejné množství křenu a cibule, snítka(dle chuti) kopru, feferón (recept uvádí 2ks zn. Omnia 0,3L do 3L sklenice...tak si udělete představu-já dávám 0,5 cm silný proužek pepře cayene i se semeny) a česnek(opět recept uvádí 6ks do 3L sklenice- do malé dávám 1ks ). 1 malá ČL hořči. semínka. Zalít převařeným lákem teploty 7O C. Dáme do chladu a nejdřív po 2 měsících otevřít. Měl jsem i 5 let staré. Nevím, ale pro mně "čím starší tím lepší". No dělo. Dobrou chuť. Zkuste 2 sklenice při klasickém zavařování.

  • marie šimkova | 23. 9. 2006 12:40

    Zkusila jsem několik sklenic, teď jsem otevřela 1. sklenici, byly výborné. S dalšími počkám, abych zkusila, jak dlouho vydrží u nás ve slepě. Pokud se osvědčí, příští rok chci takto zavařit větší množství. Je to velmi zdravý doplněk stravy.

  • Andulka | 1. 9. 2006 09:57

    Milá Jitko, letos uz 4.rokem tyhle kvašáky dělám a ani jeden jsme za tu dobu nevyhodili jako špatny, mozna jak napsala paní Airan je to sklepem, je fakt že se s uloženýma sklenicema nehybe a po otevření se spatřebují okamžitě. Opravdu jsme letos otevřeli 3 roky starou sklenici zapomenutou v koutě a chutnala stejne jako ty loňské. Zřejmě to chce vyzkoušet a pak používat nebo ne.

  • Jitka | 1. 9. 2006 06:42

    Copak se ty okurky nezkazí, když se nezavařují?Já mám tak trochu obavu z těch věcí, co se jen dají do skleniček a je hotovo. Četla jsem něco takového i u rajčat. Můžu tomu věřit?

  • Andulka Sládková | 30. 8. 2006 11:14

    Ten recept je ode me, zalité a uzavřené sklenice odnaším do sklepa, do tmy (v rodinném domku teplota cca 15 stupňů) a pak si jich tak 2 měsice vubec nevsimam, zakalení, případně bílý povlak na závadu určitě není, jak psala paní Airan, opláchněte a ochutnejte. Letos jsem vyzkoušela i několik sklenic 0,3 litru tak uvidim, normalně dělam do 0,7 litru. Když pak v zimě na zabijačce otevřete je to neskutečná lahůdka. Původní recept vyšel asi před 5 lety v Receptáři.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 8. 2006 15:04

    Airan, dejte manželův recept "do placu", taky mne zajímá:-))

  • Airan | 29. 8. 2006 14:29

    EvaSma, jestli budete mit zajem, poslete mi vas email, dam vam manzeluv recept, je temi kvasaky vyhlaseny:-))

  • Airan | 29. 8. 2006 14:10

    EvaSma, autorce se dari, protoze ma dobry sklep. Jednou jsem zapomnela na chalupe tvarohove buchty na podzim, nasla jsem je na jare a svete div se - nebyli ani plesnive! V byte se vam to nepovede:-) Proto jsou tam lepsi rychlokvasky s octem.Nevim jak ta plisen u vas vypada, ale takova bila udajne neni na zavadu, staci kvasaky umyt. Ochutnajte a poznate zda nejsou prokysle a hořké, pak jsou na vyhozeni!

  • EvaSma | 29. 8. 2006 11:42

    Tyto celoroční kvašáky jsem udělala, po 3 dnech se voda zakalila, nahoře se vytvořila pěna a nyní - po cca 3 týdnech je nahoře plíseň. Tak nevím, kde se stala chyba. Zajímalo by mě jak má to kvašení vypadat. Je zakalení a pěna v pořádku? Plíseň předpokládám, že asi ne!

  • Renata Gottwaldová | 29. 8. 2006 07:54

    tento recept znám, ale zalévám studeným nálevem a pčidávám do sklenic česnek a křen

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kopr Okurka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Indiánky

Indiánky

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
36
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Festival Beats for Love rozpařil tisíce fanoušků:  Strhnout se nechaly Bezděková i Kotková!

Festival Beats for Love rozpařil tisíce fanoušků: Strhnout se nechaly Bezděková i Kotková!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Celoroční kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact