• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Celoroční kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Celoroční kvašáky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celoroční kvašáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka
    • kopr
    • voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do sklenic naložíme okurky, nejlépe rozkrojené na polovinu a proložíme je koprem. Pak v hrnci hodně převaříme vodu se solí (na 1 litr vody dáme 40 g soli). Co nejteplejší slanou vodou přelijeme okurky. Během hodiny ještě vodu doplníme až po povrch sklenice. Zavíčkujeme a dáme do sklepa.
2
Osobně vyzkoušené, okurky mají chut čerstvých kvašáků i po 3 letech od naložení, dá se doplnit o jednu malou sušenou feferonu na sklenici, ale to jen pro ty kteří rádi pálivé.
3
Nejsem autorem, jen předávám k dalšímu využití.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické kvašáky

Klasické kvašáky

Kvašáky

Kvašáky

Celoroční lahůdkový salát

Celoroční lahůdkový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk | 19. 8. 2015 17:34

    prosím o zasláni receptu na kvašaky.doktor.mac@seznam.cz

  • zdeněk | 19. 8. 2015 17:30

    prosím o zaslání receptu.Děkuji Zdeněk

  • Kaca | 5. 10. 2013 20:25

    Právě jsem po měsíci otevřela první lahev a chuťově jsou výborné, jen mne zarazilo že nálev poněkud zhoustl. Je to normální?

  • Nikola | 8. 9. 2012 10:13

    Dobrý den,slyšela jsem,že se dají zavařit aji kvašáky už hotové,dají se do sklinek zalijí tím nálevem,ale nevím jak se to dlouho zavařuje,nemáte někdo s tím zkušenosti?Děkuji za odpověd

  • pepe | 28. 8. 2012 20:53

    Zdravím chtěl bych se zeptat zda by jste mě neposlala váš osvěčený recept na ty kvašáky (vlastně manželův) brouzdám po netu a nevím jaký ten recept mám skusit udělat děkuji Pepe. zubr2@seznam.cz

  • dingo | 12. 8. 2012 20:57

    Co mají tyhle vaše pokusy společné s kvašáky?? :'(

  • a.butch | 2. 8. 2011 03:41

    Moje bývalá skoro tchýně dělala tyhle nikdy nezkazitelné kvašáky, feferonka byla samozžejmostí, ale přidávala ještě ocet. Chutnaly tak šíleně dobře, že přestala dělat normální množství klasických zavařovaček od Znojma. Jen na bramborový salát a jiné jídla kde jsou potřebné. Asi 10 sklenic. Jinak se dalších 50 dělaly kvašáky Sojuz něrušimy-tak jak to píšu! Recept Střední okurky 10kg Voda 8,5L Ocet 1,2L Sůl 0,4kg Do sklenice 0,7L , na dno viný list, 2 kolečka mrkve, stejné množství křenu a cibule, snítka(dle chuti) kopru, feferón (recept uvádí 2ks zn. Omnia 0,3L do 3L sklenice...tak si udělete představu-já dávám 0,5 cm silný proužek pepře cayene i se semeny) a česnek(opět recept uvádí 6ks do 3L sklenice- do malé dávám 1ks ). 1 malá ČL hořči. semínka. Zalít převařeným lákem teploty 7O C. Dáme do chladu a nejdřív po 2 měsících otevřít. Měl jsem i 5 let staré. Nevím, ale pro mně "čím starší tím lepší". No dělo. Dobrou chuť. Zkuste 2 sklenice při klasickém zavařování.

  • marie šimkova | 23. 9. 2006 12:40

    Zkusila jsem několik sklenic, teď jsem otevřela 1. sklenici, byly výborné. S dalšími počkám, abych zkusila, jak dlouho vydrží u nás ve slepě. Pokud se osvědčí, příští rok chci takto zavařit větší množství. Je to velmi zdravý doplněk stravy.

  • Andulka | 1. 9. 2006 09:57

    Milá Jitko, letos uz 4.rokem tyhle kvašáky dělám a ani jeden jsme za tu dobu nevyhodili jako špatny, mozna jak napsala paní Airan je to sklepem, je fakt že se s uloženýma sklenicema nehybe a po otevření se spatřebují okamžitě. Opravdu jsme letos otevřeli 3 roky starou sklenici zapomenutou v koutě a chutnala stejne jako ty loňské. Zřejmě to chce vyzkoušet a pak používat nebo ne.

  • Jitka | 1. 9. 2006 06:42

    Copak se ty okurky nezkazí, když se nezavařují?Já mám tak trochu obavu z těch věcí, co se jen dají do skleniček a je hotovo. Četla jsem něco takového i u rajčat. Můžu tomu věřit?

  • Andulka Sládková | 30. 8. 2006 11:14

    Ten recept je ode me, zalité a uzavřené sklenice odnaším do sklepa, do tmy (v rodinném domku teplota cca 15 stupňů) a pak si jich tak 2 měsice vubec nevsimam, zakalení, případně bílý povlak na závadu určitě není, jak psala paní Airan, opláchněte a ochutnejte. Letos jsem vyzkoušela i několik sklenic 0,3 litru tak uvidim, normalně dělam do 0,7 litru. Když pak v zimě na zabijačce otevřete je to neskutečná lahůdka. Původní recept vyšel asi před 5 lety v Receptáři.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 8. 2006 15:04

    Airan, dejte manželův recept "do placu", taky mne zajímá:-))

  • Airan | 29. 8. 2006 14:29

    EvaSma, jestli budete mit zajem, poslete mi vas email, dam vam manzeluv recept, je temi kvasaky vyhlaseny:-))

  • Airan | 29. 8. 2006 14:10

    EvaSma, autorce se dari, protoze ma dobry sklep. Jednou jsem zapomnela na chalupe tvarohove buchty na podzim, nasla jsem je na jare a svete div se - nebyli ani plesnive! V byte se vam to nepovede:-) Proto jsou tam lepsi rychlokvasky s octem.Nevim jak ta plisen u vas vypada, ale takova bila udajne neni na zavadu, staci kvasaky umyt. Ochutnajte a poznate zda nejsou prokysle a hořké, pak jsou na vyhozeni!

  • EvaSma | 29. 8. 2006 11:42

    Tyto celoroční kvašáky jsem udělala, po 3 dnech se voda zakalila, nahoře se vytvořila pěna a nyní - po cca 3 týdnech je nahoře plíseň. Tak nevím, kde se stala chyba. Zajímalo by mě jak má to kvašení vypadat. Je zakalení a pěna v pořádku? Plíseň předpokládám, že asi ne!

  • Renata Gottwaldová | 29. 8. 2006 07:54

    tento recept znám, ale zalévám studeným nálevem a pčidávám do sklenic česnek a křen

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kopr Okurka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Apple pie

Apple pie

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Cuketové hody

Cuketové hody

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

89
Polévka z lišek
Polévka z lišek
86
Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Polévka s kapustou,…
29
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
22
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Celoroční kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact