Celer uvaříme do měkka v osolené vodě. Po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle a přidáme sterilovaný celer (bez vody) a nakrájený pórek (lze nahradit cibulí). Přidáme ostatní ingredience, podle chuti dochutíme solí a pepřem. Výborný i vychlazený.
Uvařený celer se nemusí strouhat,stačí pokrájet.Taky máme raději s cibulí než s pórkem a navíc přidávám vejce natvrdo :-).
harlequin
|5. 5. 2007 12:58
Vzdelanci ( Rekove) to delaji jeste lepe tak ze tam daji 100g vyloupanych vlasskych orechu,trochu koriandrove nati a maximalne 2 lzice=30ml olivoveho oleje extra vergine.Chladit asi pres noc.
Andrej Novák
|30. 11. 2006 20:29
Kdo zná recept na sterilizovaný celér? ať ho poskytne.V recettách nikde není...(sladkokyselý)