Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy, dochuťte solí a pepřem a utřete pomazánku.
2
Nakonec ozdobte nadrobno nasekanou pažitkou a namažte na celozrnné pečivo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Míla
|9. 9. 2015 15:04
Kombinace syrového celeru a mrkve nemá chybu. Celá moje rodina si oblíbila tuhle kombinaci: na jemném srtuhadle nastrouhám 1/2 menšího celeru a 3-4 mrkve (mrkve dávám o trochu víc, např. 300g celeru, 400g mrkve), lehce ochutím citronovou šťávou, přidám 2-3 lžíce majonézy a pečlivě promíchám. Nechám 10 minut odležet a pokud je potřeba tak opatrně dochutím citronem nebo přidám majolku. Nesolím, nepepřím, nesladím. Podávám s vekou nebo bílým pečivem. :-)
soldis
|2. 7. 2014 10:44
Jednoduchá a výborná
Ivana
|20. 2. 2014 12:40
Tak tomu nerozumim. Hodne celerova, kdyz je to celerova pomazanka, komentar trochu mimo. Myslim, ze kdyz si prectu ze je pomazanka z celeru, nemuzu chtit aby nebyla celerova. A kdyz celer nemusim, tak zkusim radsi neco co mam rada nebo si nekoupim nejvetsi celer co vidim.
Standardní pomazánka, možná na nás vkus příliš celeru. Gramáží lučiny se neřiďte, pokud není uvedena gramáž zeleniny, tak vzhledem k tomu, že se půlka celeru může lišit i o čtvrt kila. Napsat gramy jen u jedné suroviny trochu nedává smysl. Je třeba nakoupit lučinu do zásoby a pak se řídit intuicí :)
Snažím se jíst zdravě a zrovna jsem hledala recept na nějakou pomazánku kde bych zužitkovala celer a mrkev a tato se mi hodila ... A musím říct , že byla velice dobrá ! A ještě mi zbylo na později :) Děkuji za recept :-)