• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Celerové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Celerové zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celerové zelí
Celerové zelí
Celerové zelí
Celerové zelí
Celerové zelí
Celerové zelí
Celerové zelí
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 50
      g špek jemně pokrájený nebo sádlo
    • cibule
    • 200
      g celer očeštěný, hrubě nastrouhaný
    • 100
      g řapíkatý celer
    • 100
      g brambory jemně nastrouhané
    • sůl
    • drcený kmín
    • 2
      dl vývar nebo voda, cca
    • cukr krupice
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Na jemně pokrájeném špeku si osmažíme lehce dozlatova, drobně pokrájenou cibuli. K té následně přisypeme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer, který dochutíme drceným kmínem a dále smažíme do zesklovatění celeru a cibulky lehce do barvy.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Následně přisypeme hrubě nastrouhaný celer, osolíme, promícháme a přidáme jemně nastrouhanou bramboru. Přidáme vodu nebo vývar, výborný je například vývar z uzeného masa, ale není nutný. Pod poklicí dusíme vše za občasného promíchání na mírném ohni cca 8 -10 minut. Na změknutí zeleniny to stačí a brambora je za tu dobu už k nerozeznání.
3
Nakonec vše dochutíme dle vlastní chuti cukrem a octem, případně ještě solí, jak jsme zvyklí u klasického zelí, krátce za častého míchání provaříme a máme hotovo.
4
Podávat můžeme všude tam, kde máme rádi dušené zelí nebo například dušený špenát či řepu.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Alsaské zelí

Alsaské zelí

Klobásové zelí

Klobásové zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Cukr krupice Drcený kmín Ocet Řapíkatý celer Špek Sůl Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americké hovězí

Americké hovězí

Výborné špízy

Výborné špízy

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

585
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
77
Dýňová tortila
Dýňová tortila
58
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
36
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Celerové kuře
Celerové kuře
Celerové placičky
Celerové placičky
Celerové sněhánky
Celerové sněhánky
Celerovo-dýňové pyré (kaše)
Celerovo-dýňové pyré (kaše)
Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)
Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)
Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
  • Recepty.cz
  • Celerové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact