strouhanka
, nejlépe čersvě namletá ze starších rohlíků, dle potřeby, cca
olej
nebo máslo, sádlo
400
g
mleté maso - míchané
1
lžička
mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, vejce, hrubě nastrouhaný celer, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Pokud chceme můžeme použít místo česneku, majoránky, papriky... i oblíbenou kořenící směs (mletá masa, curry...). Vše dobře promícháme, dle potřeby přidáme strouhanku, opět dobře promícháme a pak uplácáme v mokrých rukách buď karbanátky nebo šišku sekané.
2
Karbanátky pečeme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Sekanou pečeme ve vymazaném pekáčku v předehřáté troubě na cca 190 stupňů dozlatova zhruba 50-60 minut, za občasného podlití vodou a přelití sekané výpekem.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, okurkovým salátem, hořčicí... nebo i po vychladnutí jako studenou chuťovku.