Zeleninové karbanátky jsou velmi oblíbeným obědem či večeří. Příprava těchto celerových vám nezabere více jak půl hodiny a jistě si pochutnáte. Celer stačí jen nastrouhat, smíchat s ostatními surovinami a z hmoty vytvarovat malé karbanátky, které můžete buď usmažit, nebo upéct v troubě.
Celer oloupejte a nastrouhejte najemno. Sýr nastrouhejte nahrubo, petrželku nasekejte najemno. Vše dejte do větší mísy, přidejte vejce, vločky, mouku, majoránku, sůl i pepř a dobře promíchejte. Vznikne lepkavá, ale tvárná hmota. Pokud je příliš řídká, přidejte lžíci mouky.
Vlhkýma rukama tvarujte silnější placky a odkládejte je na talíř. Pánev nebo lívanečník vytřete olejem a placky smažte z obou stran dozlatova, z každé strany asi 2 minuty.