Očistěný celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majolenky, aby nezhnědl. Přidáme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme, přidáme koření kari a prolisovaný česnek. Promícháme, necháme proležet a mažeme na tmavý chléb nebo topinky. Zdobíme plátky vajec nebo plátky rajčat či paprik.
Moc dobrá pomazánka.Já si část odebírám ještě před přidáním česneku,protože to můj žlučník nemá rád.Řekla bych,že komentáře se v tomto receptu,narozdíl od jiných jsou vcelku k věci.
ladislava staffenová
|5. 4. 2009 14:38
Lado, ale tady jsou komentáře k receptu - jak to každý dělá, nebo má rád - takže si pak můžu vybrat variantu, jaká se mi líbí. Naopak někdy z těch variant vyleze skvělá kombinace
Lada Javorkova
|4. 4. 2009 22:18
Komentar k receptu by mel byt k tomu danemu receptu, nemyslite? Proc tu lide hodnoti ci posuzuji to co jeste ani nevyzkouseli, a nebo pisou vlastni verzi receptu?Vyborna pomazanka. Dekuji za recept. Velmi se mi libi ze vsechny ingredience maji urcene mnozstvi v tomto receptu.
Monika trejbalova
|29. 1. 2008 12:47
Děkuji za recept je to super pomazánka
Roman Vlček
|21. 12. 2007 15:49
uvidime vyzkoušime
Jarka L.
|16. 11. 2007 18:14
Šárko, já nemyslím, já vím. Je to prostě super. Dělám tuhle pomazánku již dlouho - nemá chybu. Stačí syrový celer, tvrdý sýr a určitě česnek. Promíchám s bílým jogurtem, majolkou či tatarkou. Můžete si vybrat v určitém poměru nebo dle chuti. Chce to jen vyzkoušet. S topinkou či vekou se jen olíznete.
Šárka Papírníková
|7. 11. 2007 12:18
Myslím že to bude výborné
ddd
|11. 10. 2007 19:41
Tahle pomzánka je uplně výýborná..díky za recpt
Helena
|11. 5. 2007 19:39
Tato pomazánka je výborná, hlavně druhý den, když se trochu uleží. Nedala jsem tam ani sýr a vůbec to nevadilo, naopak. Doporučuji vyzkoušet.
Hana Rožníčková
|21. 12. 2006 09:56
Anonyme, pokud držíš dietu, tak zakysanku a jogurt - budiž. Ale chuťově se to pozná, pro mě zase tahle kombinace je nepřijatelná. Pro nás by to bylo příliš zdravé....
Anonym
|21. 12. 2006 02:39
Nojo, pravda, zase jedna Majolenková. Majonéza vj akékoliv podobě mi do domu vůbec nesmí. Zakysaná smetana v kombinaci s bíluým jogurtem ji plně nahradí. Kombinace celer-petržel-mrkev-strouhaný tvrdý sýr-zakysaná smetana-citronová šťáva (samozřejmě bez česneku) na chlebíčkovou veku vůbec není špatná.
hana Valentová
|20. 12. 2006 17:13
chutná a dala jsem trochu taveného sýra a tatarku místo majolenky...
alex
|6. 12. 2006 11:09
určitě je to skvělé pro dietáře,dávám pouze tvaroh,celer,trochu soli, namažu na tmavou na večku pokrájenou bagetu a pokud mám čerstvý křen špetkou nastrouhaného to posypu.ňamká celá rodinka.
JarkaK
|1. 3. 2006 14:39
Delam neco podobneho: nastrouhany celer, trosku oleje (aby to nepilo moc majonezy] majonezu, sul a citronovou stavu, nekdy kdyz mam pridam jablicko.mazu na BILE pecivo a zdobim vajickem natvrdo.V teto kombinaci to ji i zaryti odpurci celeru.Serviruju se slovy "zerte visi Vam parohy"
Jnadan
|3. 12. 2005 18:36
Nazdarek. tady se vubec nemusi pouzivat majilenka. Pokapat citronem a potom spijit s tavenym syrem a pokracovat v tvem receptu. Zkus to a je to jeste vice chytnejsi a lehci. A solit si taky kazdy muze podle chuti. Sul vutahuje tekutinu se zeleniny a pak je pomazamnka "mokra"a druhy den plave ve sve vl. stave se soli.