Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří, přidá se zakysaná smetana a majolka. Tak půl na půl.
Super!!! Rychlé,zdravé,chutné :-)) ,klidně i bez uzeniny... .Přidávám foto.Jiří
milda
|29. 1. 2007 18:17
Je opravdu výborná doporučuji.
fógl
|19. 11. 2006 19:23
Vynikající pomazánka, moje maminka dělala s pečeným kuřetem (pokud zbylo) místo salámu. Fakt nemá chybu,hned zítra ji udělám, zbylo mi to kuře.
Simča Sládková
|2. 11. 2006 14:19
Dala jsem tu recept na nepravé hurové chlebíčky, je to dost podobné, ale místo salámu dáváme rybu (uzenou nebo púečenou makrelu, v nejhorším filé). Je to pod názvem "Humrové chlebíčky" na adrese http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMQPNPQNO5&id_kategorie=JNLMJMN5
zupI
|2. 11. 2006 12:21
chystám se ten skvost udělat,mám ráda novinky a už se fakt těším...vypadá to slibně..díky za inspiraci
Jaroslava Oumarová
|31. 5. 2006 12:01
Pomazánka je moc dobrá, syrovou zeleninu jsem i se salámem umlela na masové mašince. Přidala jsem pro nás nezbytnou cibuli a kvůli holkám i tavený sýr. Mňam.
Saša Budinská
|7. 1. 2006 16:15
Když se ta zelenina nechá přejít varem, už je to úplně o něčem jiném!! Nastrouhat na jemném struhadle a je to skvost! Používám jenom majolku, citronovou šťávu, ciblku nadrobno nakrájenou a jedno nahrubo nastrouhané jablko! Sůl a pepř. Fakt to nemá chybu!
Saša Budinská
|7. 1. 2006 15:14
Dělám ji už strašně dlouho (i teď ji mám v lednici), ale místo salámu přidávám drobně posekanou cibuli, vynechávám kysanou smetanu a dávám jen majolku a dochucuju citronovou šťávou. Fakt moc dobrý, jí to i manžel, kterej jinak zeleninu moc nemusí)
Anonym
|15. 2. 2005 20:29
To potěší pane Honzo, dík.Jana.
jan nevoral
|14. 2. 2005 10:41
recept nemá chybu a je velmi chutný da se pouzít jako imitace pomazánky krabí
Jana H.
|21. 10. 2004 21:09
Tento recept mám od sousedky a mohu říct, že takto je to velice dobré. Musí se to nastrouihat opravdu na tom jemném struhadle. Připravuji to už takto dlouho a nám to vyhovuje.Tvrdé mi to nepřipadá.. Zkuste a uvidíte nebo dejte vědět.Dík.Poměr celeru a mrkve se musí odzkoušet.Já to dělám asi v tomto poměru.
abu
|21. 10. 2004 19:51
Celer a mrkev bych nechala přejít varem. Takhle jsou kousky zeleniny tvrdé.