Celer nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme na jemno nakrájený měkký salám (junior), cibuli, sterilované okurky, vejce a smícháme s pomazánkovým máslem. Na správnou konzistenci doplníme taveným sýrem, nebo najemno nastrouhaným tvrdým sýrem a majonézou. Podle chuti sůl, pepř, francouzskou hořčici.
Ja dala celer, petržel, mrkev, mortadelu, cibuli, vajicko a majolku a byla super
Míla
|22. 2. 2016 23:42
Zkus ještě jablíčko, když je kyselejší, nevadí. Doporučuji!
Míla
|22. 2. 2016 23:42
Zkus ještě jablíčko, když je kyselejší, nevadí. Doporučuji!
celerovka
|16. 4. 2015 12:13
To už asi nebyla celerová pomazánka, co?
Melody
|21. 2. 2013 14:37
Měkký salám bych nešidila (podívejte se např. na http://www.stream.cz/peklonataliri/683204-peklo-na-taliri-vyrobni-salam , junior je na tom ještě hůř). Nebála bych se tam použít aspoň dobrý šunkový salám, klidně v menším množství.
Ubrala jsem okurků i celeru, vejce jsem nastrouhala a pomazánka byla výborná. Foto přikládám.
Jarmila Hruškovská
|26. 2. 2007 16:16
Celerová pomazánka byla vynikající,po přidání francouzské hořčice není vůbec poznat, že byl použit celer. Dá se použít na chlebíčky i jednohubky,na ty připíchněte párátkem kuličku hroznového vína. Je to rychlé a dobré.
Jaroslava Oumarová
|2. 2. 2006 12:23
Já ještě přidávám najemno strouhanou mrkev, je to jemnější a barevnější:-)