Cibuli nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky či nastrouháme nahrubo. V hrnci na másle orestujeme cibuli dozlatova. Přimícháme celer, který též chvíli osmahneme.
2
Zeleninu zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme zeleninový bujón (já dal dvě malé kostky) a vaříme dokud celer není měkký.
3
Maso zhlehka naklepeme osolíme a opepříme a na pánvi vytřené olejem osmahneme z obou stran dozlatova. Když trochu vychladnou nakrájíme je na nudličky či kostičky.
4
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem na krém (dle potřeby přidáme ještě vodu) a znovu přivedeme k varu. Necháme v polévce rozpustit sýr a dle chuti osolíme či opepříme. Já přidal i trošku citronové šťávy. Vysypeme nudličky masa a necháme ještě prohřát. Nakonec přidáme nasekaný kopr.
5
Polévka stačí jako hlavní jídlo, protože je vydatná a zdravá. K polévce můžeme jakékoliv pečivo nebo opečený toust.