• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Celerová polévka s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Celerová polévka s jablky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Už jste okusili celerovou polévku? Tato je dokonale krémová a není ji zapotřebí jakkoli zahušťovat. Jemně nasládlá chuť celeru krásně ladí s tymiánem a vlašskými ořechy, se kterými můžete pokrm společně s čerstvě opečenými krutony servírovat. Zkrátka skvělá večeře, kterou můžete mít za 20 minut na stole.

Suroviny

2 porce
    • 300
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks jablko menší
    • olivový olej
    • 1
      lžička tymián
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 0,25
      ks bageta
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu a jablka oloupejte, cibuli pokrájejte nadrobno, celer a jablka na kostky. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte celer i jablka a asi 5 minut restujte, přihoďte tymián a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a vařte, dokud celer zcela nezměkne, asi 10 minut.

RADA: Krájení cibule

2
Mezitím natrhejte bagetu na malé kousky, v míse promíchejte se lžící oleje, aby se všechny krutony obalily, a rozložte na plech. Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a opečte dozlatova. Ořechy nasekejte a na poslední 3 minuty přidejte do trouby ke krutonům.
3
Polévku rozmixujte dohladka, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do misek, přidejte krutony, ořechy a pár kapek olivového oleje.

RADA: Jak ochutit polévku

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvová polévka s fazolemi

Mrkvová polévka s fazolemi

Pórková polévka s fenyklem a jablkem

Pórková polévka s fenyklem a jablkem

Krémová brokolicová polévka s česnekem

Krémová brokolicová polévka s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Pečení Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Celer Cibule Jablko Olivový olej Sůl Tymián Vlašské ořechy Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Broskvový dort

Broskvový dort

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

20
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med II.
15
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
14
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Celerová omeleta
Celerová omeleta
Celerová polévka II.
Celerová polévka II.
Celerová polévka IV.
Celerová polévka IV.
Celerová polévka s modrým sýrem
Celerová polévka s modrým sýrem
Celerová polévka s rybou
Celerová polévka s rybou
Celerová polévka V
Celerová polévka V
  • Recepty.cz
  • Celerová polévka s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact