Na másle orestujeme na kostičky nakrájený celer, zaprášíme hlakou moukou, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujónovou ksotku a vaříme, dokud celer nezměkne. Pak přidáme muškátový oříšek, eventuálně Podravku podle chuti. Nakonec petrželka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Monika Krausova
|22. 7. 2010 14:36
je dobra, nemela jsem bujon, tak jsem dala trochu cerveneho vina.. manzelovi chutnala:) zarazuji do oblibenych
Monika Krausova
|22. 7. 2010 14:34
je dobra, dala jsem do ni trochu cerveneho vina:) jelikoz jsem nemela bujon
Jan Wasserbauer
|17. 11. 2008 16:51
Nemá chybu. Jen malá změna. Celer na hrubo nakrájený do rozředěné světlé jíšky. Perfektní s tou osmaženou houskou.
Jana C.
|7. 4. 2008 17:43
Výborná polévka,jen celer jsem také nastrouhala,bujon dala zeleninový s masoxem,a nakonec rozmixovala.Super.
Ivana Přikrylová
|1. 4. 2008 13:18
Celerovou polévku dělám podobně, jen celer nekrájím ale nahrubo nastrouhám, orestuji, zaliju vodou, dám masový bujón a přidám 3 polévkové lžíce suchývh ovesných vloček, které polévku zahustí. Vařím do změknutí vloček, ozdobím petrželkou
Jana Remková
|29. 3. 2008 13:15
Já snad jen k tomu postupu,neměl by se ten celer vařit s tím bujónem doměkka a potom zasmažit?Určitě to nějakou chvilku trvá,než změkne,aby se polévka zbytečně nepřipalovala?Jinak dávám za 1 Jana