sýr
výraznější chuti, kterým můžeme nahradit uzeninu
3
ks
rozšlehané vejce
olej
nebo máslo
30
g
uzenina
dle chuti: šunka, slanina, salám... , cca
Postup přípravy receptu
1
Celer očistíme, pokrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky (nudličky) a dáme osmažit společně s pokrájenou cibulkou a uzeninou na trošku rozpáleného tuku v pánvi. Osolíme a opepříme.
2
Po osmažení zalijeme rozšlehanými vejci, ztlumíme plamen a necháme vejce pod pokličkou srazit (ztuhnout). Podáváme s čerstvým pečivem, zeleninou nebo bramborem.
3
Místo uzeniny můžete použít nastrouhaný sýr a koření můžete zaměnit například za česnek nebo bylinky. Fantazii se meze nekladou, záleží na chuti každého.