Oloupaný celer nakrájíme na tenké plátky, povaříme ve slané vodě, nebo v zeleninovém vývaru do změknutí. Pak celer naskládáme do zapékací misky, zalijeme osolenou a opepřenou kysanou smetanou zředěnou vodou (nebo vychladlým vývarem), posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě. (Můžeme přidat také loupaná krájená rajčata a plátky žampionů).
Omlouvám se, ale tohle jídlo nemohu ohodnotit dobrou známkou. Nevím, zda to tak mělo opravdu chutnat, jelikož u receptu moc informací o způsobu přípravy není (postrádám dobu i teplotu zapékání, množství vody, se kterým by se měla smetana naředit a v neposlední řadě způsob servírování - dle fotografie soudím, že směs poklademe na chleba), každopádně mi vzniklo "něco" nevyrázného, řidkého se sraženou smetanou a po přenesení na chleba se pečivo úplně rozmočilo. Pokrm jsem nedojedl a musel letět do koše. Takže by mě opravdu zajímalo, jak jídlo chutná ve vašem podání, protože si nejsem vědom jakékoliv chyby, které bych se dopustil.