1. Ve větším hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibuli a nechte zezlátnout.
2
2. Přihoďte na kostičky nakrájený celer, brambory a bílou část pórku, malý kousek pórku si schovejte na později. Zalijte vodou tak, aby byly všechny ingredience ponořené. Chcete-li, můžete použít vývar, ale i voda bude v tomto případě velmi dobře stačit. Na mírném ohni nechte vařit do změknutí.
3
3. Jakmile bude zelenina měkká, přelejte vše do mixéru a důkladně promixujte na pyré. Vraťte zpět do hrnce, vmíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
4
4. Šunku nakrájejte na nudličky a nechte nasucho na pánvi opéct. Použít můžete samozřejmě libovolný kousek slaniny, špeku nebo něčeho podobného – nicméně schwarzwaldská šunka svou slaností krásně doplňuje jemnou krémovou chuť polévky.
5
5. Před podáváním polévku ještě našlehejte ručním mixérem, na talíři doplňte opečenými proužky šunky a přizdobte najemno nakrájeným zbytkem pórku.