• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celerová krémová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Celerová krémová polévka

autor: T.Steidenova
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celerová krémová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g celer
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g brambory
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce máslo
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 900
      ml vývar
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Celer a brambory nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Citron omyjeme a okrájíme z něj proužky kůry, z poloviny citronu vymačkáme šťávu.
2
V kastrolu orestujeme celer a cibuli, zalijeme 200 ml smetany, přidáme kůru a přivedeme k varu. Poté přilijeme vývar, přidáme brambory, ocet, šťávu z citronu, cukr, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu a pomalu vaříme, dokud brambory a celer nezměknou.
3
Polévku odstavíme, vyndáme z ní citronovou kůru a rozmixujeme dohladka, znovu přivedeme k varu.
4
V misce rozšleháme zbytek smetany se žloutky. Polévku stáhneme z ohně a vmícháme do ní žloutky se smetanou, případně ji dochutíme solí. Polévku již nevaříme.
5
Podáváme s krutony.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celerová krémová polévka se schwarzwaldskou šunkou

Celerová krémová polévka se…

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Celerová polévka IV.

Celerová polévka IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ifonne | 18. 11. 2015 16:16

    Ups! rozmixovala jsem i citronovou kuru :D ale chutna to dobre :)

  • Zuzka | 12. 7. 2015 14:35

    naše rodina celer miluje v jakékoliv podobě, takže touto polévkou jsem se velmi zavděčila. Místo vývaru jsem použila 2 ks Bohatý bujon Knorr kuřecí v kelímku, mám ho moc ráda a používám téměř do každé polévky, je bez glutamátu, přidaných barviv a konzervantů, takže nemám výčitky, že nevařím svůj domácí vývar. A taky samozřejmě z časových důvodů je to pro mně výhodnější. Ocet jsem taky nepřidávala, byla kyselá akorát. Doporučuji.

  • Petrusche | 16. 2. 2015 10:26

    Vynikající polévka. Vynechávám ocet, je tam citronová šťáva, ta to dokonale okyselí. Ocet je zbytečně aromatický.

  • KaRa | 10. 4. 2014 11:43

    Vynikající...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Citron Cukr Máslo Ocet Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Vývar Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

79
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
61
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
60
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
50
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
41
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové hovězí na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer z trouby
Celer z trouby
Celerák na plech
Celerák na plech
Celerová krémová polévka se schwarzwaldskou šunkou
Celerová krémová polévka se…
Celerová omeleta
Celerová omeleta
Celerová polévka II.
Celerová polévka II.
  • Recepty.cz
  • Celerová krémová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact